Gazete Vatan Logo

Papa, kiliseden dışlanan transseksüelle görüştü

KATOLİK Hristiyanların ruhani lideri Papa Francesco bir tabuyu daha yıkarak, Kilise’nin dışladığı İspanyol bir transseksüel ve onun kadın sevgilisini Vatikan’da (Kutsal Makam) kabul etti.

İtalyan basınının İspanyol Hoy gazetesine dayandırdığı habere göre, 48 yaşındaki trans birey Diego Neria Lejarraga, Papa’ya bir süre önce mektup yazarak, 8 yıl önce cinsiyet değiştirip kadın olmasının ardından yaşadığı kişisel ve dini sıkıntıları anlattı.

Katolik inancına bağlı, ibadetlerini yerine getiren bir inanan olmasına karşın, cinsiyet değişiminin akabinde kilise görevlilerinin sert ifadeler kullanarak kendisini dışlamaya başladığını anlatan Lejarraga mektubunda, yaşadığı Plasencia kentindeki bir papazın ise kendisine, ’Şeytanın kızı’ diye bağırdığını da aktardı.

Bunun üzerine Papa’nın, hikayesinden çok etkilendiği öne sürülen Lejarraga’yı Aralık ayında iki kez arayarak, kız arkadaşıyla birlikte Kutsal Makam’a davet ettiği bildirildi.

Söz konusu buluşmanın Cumartesi günü, ruhani liderin ikamet ettiği Azize Marta Konukevi’ndeki gerçekleştiği belirtilirken, bu konuda henüz Kutsal Makam’dan bir yalanlama gelmedi.

Haberin Devamı

Lejarraga’nın Papa ile buluşması sırasında ise, Seçme şansım olsaydı kendi hayatımı seçmezdim" dediği öne sürüldü.

ARJANTİN’DE TRANSSEKSÜELLERİN AYAKLARINI YIKAMIŞTI

La Repubblica gazetesi, bu davranışın şaşırtıcı olmadığının altını çizerek, Papa’nın ’Kilise’nin kapıları yaralı her bireye açık olmalı’ şiarını

ve Buones Aires kardinali iken Kutsal Cuma nedeniyle, Hz. İsa’nın 12 havarisinin ayaklarını yıkadığı ritüeli simgeleyen ayinde trans bireylerin de ayaklarını yıkamış olduğunu hatırlattı.

Göreve seçildiği 2013 yılının Mart ayından bu yana Kilise’ye yeni bir soluk kazandıran Papa Francesco, "Ben kimim ki eşcinselleri yargılayayım" açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Papa’nın, Kilise’nin kapılarının eşcinseller ve boşanmışlar gibi dışlanmışlara açılması yönündeki arzusu ise, geçtiğimiz aylarda olağanüstü toplanan Episkoposlar Meclisi’ndeki muhafazakar üst düzey din adamlarının muhalefeti nedeniyle hayata geçirilememişti.

Haberin Devamı