Gazete Vatan Logo

Papa'dan yine sıra dışı sözler: Böyle Katolik olmaktansa...

Toplumsal meselelere dair çıkışlarıyla gündeme gelen Papa Francis, yine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Papa'dan yine sıra dışı sözler: Böyle Katolik olmaktansa...

Bu sefer Katolik Kilisesi'nin bazı zengin üyelerini hedefe alan Papa, bu kesimler yüzünden,‘Böyle Katolik olmaktansa, ateist olmak daha iyidir' fikrinin yaygınlaştığını belirtti.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis sıra dışı açıklamalarına devam ediyor.

Daha önce pek çok kez toplumsal sorunlara dikkat çeken Papa, Aziz Marta Evi’nde (Casa Santa Marta) gerçekleştirdiği dünkü sabah ayininde, Katolik Kilisesi’nin bazı üyelerini yerden yere vurdu.

‘PEK ÇOK KATOLİK İKİYÜZLÜ BİR HAYAT SÜRÜYOR’

Papa, şunları söyledi:

‘Rezalet nedir? Rezalet, bir şey söyleyip başka bir şey yapmaktır. Bu ikiyüzlü bir hayattır. Bütünüyle ikiyüzlü bir hayat: ‘Ben oldukça Katoliğim, her zaman ayinlere giderim, şu cemaate ve ötekine aitim, ama yaşamım Hristiyanca değildir, işçilerime adil bir ücret ödemem, insanları sömürürüm, kirli işler çeviririm, para aklarım…’ İşte ikiyüzlü bir hayat. Pek çok Hristiyan bunun gibi ve bunlar diğerlerini utandırıyor. “

'REZALETİN OLDUĞU YERDE TAHRİBAT VARDIR'

“Hepimiz, çevremizde ve başka yerlerde, ne kadar çok şunu duyduk: ‘Böyle Katolik olmaktansa, ateist olmak daha iyidir.’ Bu bir rezalettir. Zarar veriyorsunuz. Bu her gün oluyor, televizyonda haberleri izlemek veya gazeteleri okumak yeterli. Gazetelerde bir sürü rezalet ve bu rezaletlerin büyük reklamı var. Rezaletin olduğu yerde tahribat vardır.”

Haberin Devamı