Gazete Vatan Logo

Panikle 1 saatte eridi

Kripto paralarla ilgili olarak Güney Kore ve Çin’in sınırlama getirilmesini talep etmesi ve son olarak Almanya’nın küresel çapta düzenleme önerisi, Bitcoin’de sert düşüşe neden oldu. Bitcoin’in fiyatı dün 1 saatte yüzde 10’dan fazla düştü ve 10 bin 891 ile Aralık’tan bu yana gördüğü en düşük seviyesine geriledi. Sadece Bitcoin değil, kripto para piyasasında işlem gören tüm para birimlerinde yüzde 35’lere varan gerilemeler yaşandı. Çin’in kripto para ticaretine yönelik sınırlamaları artırmayı tartışması ve Güney Kore’de dijital para borsalarının yasaklanmasının gündeme gelmesi fiyatlar üzerinde baskı yaratıyor. Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Pan Gongsheng, hükümetin kripto para birimlerine uyguladığı baskıyı devam ettirmesi ve Bitcoin’in yanı sıra ilgili hizmetleri sağlayan işletmeler de dahil olmak üzere dijital para birimlerinin ticaretini yasaklamaları gerektiğini söyledi. Almanya Merkez Bankası’nın kripto paralar için global ölçekte düzenlemelere ihtiyaç olduğunu açıklaması da düşüşte etkili oldu.

Panikle 1 saatte eridi

Kripto paralarla ilgili olarak Güney Kore ve Çin’in sınırlama getirilmesini talep etmesi ve son olarak Almanya’nın küresel çapta düzenleme önerisi, Bitcoin’de sert düşüşe neden oldu.

Bitcoin’in fiyatı dün 1 saatte yüzde 10’dan fazla düştü ve 10 bin 891 ile Aralık’tan bu yana gördüğü en düşük seviyesine geriledi. Sadece Bitcoin değil, kripto para piyasasında işlem gören tüm para birimlerinde yüzde 35’lere varan gerilemeler yaşandı. Çin’in kripto para ticaretine yönelik sınırlamaları artırmayı tartışması ve Güney Kore’de dijital para borsalarının yasaklanmasının gündeme gelmesi fiyatlar üzerinde baskı yaratıyor.

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Pan Gongsheng, hükümetin kripto para birimlerine uyguladığı baskıyı devam ettirmesi ve Bitcoin’in yanı sıra ilgili hizmetleri sağlayan işletmeler de dahil olmak üzere dijital para birimlerinin ticaretini yasaklamaları gerektiğini söyledi. Almanya Merkez Bankası’nın kripto paralar için global ölçekte düzenlemelere ihtiyaç olduğunu açıklaması da düşüşte etkili oldu.

Haberin Devamı