Gazete Vatan Logo

Paniğe ATM engeli

Başbakan Yardımcısı Canikli, 15 Temmuz sonrasında bankalara ATM’leri para ile doldurmaları talimatı verdiklerini söyledi. Canikli, “ATM’lerde para olmasaydı, finansal panik başlardı” dedi

Paniğe ATM engeli

BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ekonomide yarattığı tahribatın olabildiğince asgariye indirilmesi için 16 Temmuz sabahından itibaren yoğun bir çalışma içine girdiklerini söyledi.

Böyle dönemlerde insanların paralarını çekmek için bankacılık sisteminden yoğun talepte bulunduklarını anımsatan Canikli, 15 Temmuz’da aldıkları öhlemleri şöyle anlattı: “Tahmin ettiğimiz gibi ATM’lere yoğun bir talep oldu. Bu psikolojinin çok iyi yönetilmesi gerekiyordu. Biz bunu Cumartesi sabah saatlerinden itibaren planlamaya başladık. Para çekme talebinin tamamının karşılanması noktasında bütün bankalara talimat verdik, bütün ATM’lerin parayla doldurulmasını söyledik” açıklamasını yaptı.

ATM’lere gidilip paraların çekilememesi ya da çok geç çekilmesi durumunun hızla diğer insanlara da yansıyacağını ve çok ciddi bir panik havası oluşmasına yol açabileceğini dile getiren Canikli, “Buna meydan vermememiz gerekiyordu. Bunu insanlara göstermenin en iyi yolu da istedikleri zaman paralarını çekebildiklerini ortaya koymaktı. Onun için bütün bankamatikler parayla dolduruldu ve bu durum takip edildi. Vatandaşlar paralarını çekebildiklerini gördü ve sakinleşti” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı