Gazete Vatan Logo

Panda herkesi kandırdı

Panda daha fazla poğaça ve meyve alabilmek için hamile numarası yaptı.

Çin’in Çengdu kentinin hayvanat bahçesinde büyük mutluluk vardı: Ai Hin adlı dişi büyük pandanın hamile olduğu ilan edildi.

Hayvanat bahçesi çalışanları, pandanın gebelik ve doğum sürecini canlı olarak yayınlamaya karar verdi. Ancak kısa bir süre sonra bu kararı iptal ettiler. Sinsi pandanın, daha fazla yem alabilmek için hamile numarası yaptığı ortaya çıktı.

Shanghai Daily gazetesinin verdiği habere göre 6 yaşındaki Ai Hin, erken gebeliğe özgü tüm özellikleri gösteriyordu: iştahını kaybetmiş ve daha az hareket ediyordu. Uzmanlar, hatta hormonal değişiklikler fark etmişti. Ancak muayene, pandanın aslında bebek beklemediğini gösterdi.

Biyologlar, sahte gebeliklerin vahşi doğadaki pandalarda görüldüğünü kaydediyor.

Hayvanat bahçelerinde hamile olan dişiler, klimanın olduğu ayrı bir odaya alınıyor. Bu odalarda, diğerlerinden farklı muamele görüyorlar. Gebe kalan dişilere ayrıca daha fazla meyve, poğaça ve bambu veriliyor.

Sinsi pandalar bunu iyi biliyor ve kendi koşullarını iyileştirmeye çalışıyor.

Ai Hin, numara yaptığı ortaya çıkınca genel odaya alındı. Online yayın için getirilen donanım ise bu yakınlarda doğum yapan Mao Mao adlı pandanın kaldığı odaya taşındı.

Haberin Devamı