Gazete Vatan Logo

Pancar Vadisi’nde şato!

Başka geliri olmadığı iddia edilen Özışık, Kayseri‘de 60 dönüm üzerine bir şato yaptırmış

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla gözaltına alınan Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Vedat Ali Özışık’ın kooperatiften aldığı aylık maaşı 2 bin 900 lira. Başka geliri olmadığı iddia edilen Özışık Kayseri‘de 60 dönüm üzerine bir şato yaptırmış.

Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Vedat Ali Özışık başta olmak üzere yaklaşık 40 kişi “şeker” operasyonunda gözaltına alındı. Operayonun temelini ise yaklaşık bir yıldır Kayseri Şeker Fabrikası’nı gözlem altına alan MASAK’ın raporu oluşturuyor. Buradaki iddiaların en dikkat çekicisi ise fabrikanın 100 milyon liranın üstünde zarara uğratılması ve Yönetim Kurulu Başkanı Özışık’ın lüks hayatı.

Muhteşem ev

Kayseri’de Özışık’ın lüks hayat yaşadığı iddilarina kanıt olarak ise Kayseri merkeze 45 kilametre uzaklıktaki Karakimse Köyü’ne yaptırdığı iddia edilen ev gösteriliyor. Kayserilerin bu eve taktıkları isim ise “Pancar Vadisi”. Özışık’ın babasından kalma 60 bin metrekare üzerine kurulu ev 2004 yılında yapılmış. 10 bin fidanın ekili olduğu bahçede iki bina bulunuyor.



Saunalı, havuzlu

Bahçenin hemen giriişindeki ev muştemilat olarak çalışanlar tarafından kullanılıyor. Bu binada 15 odanın olduğu söyleniyor. Hemen arka tarafta olan ve üzerinde kocaman nazar boncuğu bulunan ev ise aileye ait. Bu binada ise havuz, jakuzili ve saunali banyo bulunuyor. Bir bolumün ise sadece fitness center olarak kullanıldığı söyleniyor. Şatoyu andıran evin sahibi Özışık’ın ise sadece Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı sıfatıyla ayda 2 bin 900 Tl aldığı iddia ediliyor. Emniyet güçleri şımdi bu evin hangi kaynak ile alındığını araştırıyor.

Gözaltılara devam

Perşembe günü de Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı talimatıyla Kayseri Ticaret Odasın’da çalışan S.Y., B.K. ve M.Ç. gözaltına alında. Bu gözaltına alınma olayının arkasında ise 2009 yılında Özışık’ı devirmek için hareket eden 3 yönetim kurulu üyesinin üzerinde tahrifat yapılmış belge ilse istifa ettirildiği iddiası yatıyor. 2009 yılında 5 yönetim kurulu üyesinden oluşan kooperatifte 3 üyenin Özışık’ı görevden aldıği ancak Özışık’ın daha önce boş kağıda imza attırdığı bu üyeleri istifa etmiş gibi göstererek yönetime devam ettiği iddia ediliyor. Bu üç üyenin Kayseri Ticaret Odasına itirazına rağmen tescil işlemi yapılması yüzünden de 3 oda çalışanı göz altına alındi.

Şekerden 90 milyon ceza

Vedat Ali Özışık’ın başkanlığı döneminde hakkında birçok rapor hazırlandı. Bunlardan ilki 2005 yılına ait. 2005 yılında da Amasya Şeker Fabrikası ile birlikte toplam 79 bin ton C kotası şeker’i mahkeme kararı ile A kotasına çevirip iç piyasada satan Kayseri Şeker Fabrikası bu durumun hukuka aykırı olduğunu tespit eden Şeker Kurulu ise o tarihte Kayseri Şeker ve Amasya Şeker Fabrikalarına 90 milyon dolarlık ceza kesti. Cumhuriyet tarihinin en büyük idari cezasına konu oldukları öne sürülen iki fabrika C kotasında bulunan toplam 79 bin ton ihraç şekerini iç piyasaya satmakla suçlanmıştı.

BU MALİKANEYİ 2.900 TL MAAŞLA YAPTI

Özışık’ın 60 dönüm arazi içindeki malikanesinde yalnızca çalışanları için 15 odalı bir müştemilat var. Özışık bölgenin ‘Pancar Valisi’ olarak anılıyor.

Haberin Devamı