Gazete Vatan Logo

Panasonic'ten çevreci eğitim programı

Panasonic’in çevreci eğitim programı 1 yılda 17.000 çocuğa ulaştı

Panasonic, 2011 yılında İstanbul’da başlattığı “Okulumuz Yeşil” programı ile 17.000 öğrenciye ulaşma hedefini tutturmakla kalmadı; 26 Aralık 2012 tarihinde Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile programa Gaziantep’in de dahil olmasıyla yeni hedefini 2013 Mart ayına kadar toplamda 33.000 öğrenciye ulaşma olarak belirledi. Panasonic “Okulumuz Yeşil” programı ile İstanbul, Balıkesir, Antalya ve Gaziantep’teki öğrenciler çevreye daha duyarlı olmayı öğreniyor.

Kuruluşunun 100. yılına denk gelen 2018 itibarıyla elektronik sektöründe dünyanın bir numaralı çevreci inovasyon şirketi olmayı hedefleyen Panasonic’in, çevreci bir sivil toplum kuruluşu olan FEE (Çevresel Eğitim Vakfı) ile birlikte geliştirdiği “Okulumuz Yeşil” eğitim programı, ilköğretim öğrencilerine iklim değişikliğine ve gezegenin korunma yollarına dair kolay ve eğlenceli bir öğrenim olanağı sunuyor. Tamamını Panasonic’in temin ettiği eğlenceli ve eğitici materyallerin kullanıldığı program kapsamında, İstanbul, Balıkesir, Antalya ve Gaziantep’teki öğrencilere ulaşılıyor.

Ayrıca tüm bu illerdeki öğrenciler “Okulumuz Yeşil” programında öğrendikleriyle çevreci günlükler tutarak bu program kapsamında Türkiye çapında yapılan “Çevreci Resimli Günlük” yarışmasına katılıyor. Bu yarışmanın birincisi hem Türkiye’yi hem de okulunu uluslararası yarışmada temsil ediyor. 2011 yılında Balıkesir Zeytinli Naim Süleymanoğlu İlköğretim’den 5 öğrenci “Çevreci Resimli Günlük” yarışmasında Türkiye birincisi oldu. 36 ülkenin katıldığı ve UNESCO’nun Paris’teki genel merkezinde yapılan etkinlikte Türkiye’yi temsil eden 5 öğrenci okulları adına 5.000 avroluk para ödülünü kazandı. 2012 yılında ise Balıkesir Altıeylül İlkokulu’ndan Şeydanur Günaydın “Çevreci Resimli Günlük” yarışmasında Türkiye birincisi oldu ve 33 ülkenin katıldığı Japonya’daki etkinlikte Türkiye’yi temsil etti.

Panasonic 2013 yılı öğretim dönemi için Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle bir işbirliğine giderek “Okulumuz Yeşil” programını Gaziantep genelindeki ilköğretim okullarında başlatıyor. Gaziantep’teki 38 okul ve yaklaşık 8.000 öğrencinin dahil olacağı program, 26 Aralık Çarşamba günü resmen başlamış olacak.

Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Panasonic’in çevre sorumluluğuna dair belirlediği hedefler oldukça kapsamlı. Panasonic Türkiye olarak biz de yerel bazda bu vaatlerin uygulanması için çalışıyoruz. 2011 yılı içerisinde, Avrupa çapında uygulanan ‘Kids School – Eco Learning’ programını Türkiye’de ‘Okulumuz Yeşil’ adıyla başlattık. Yaşları 7 ila 11 arasında değişen ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik çevreci bir eğitim sunulan bu program dahilinde şimdiye kadar dünya çapında yaklaşık 140.000 öğrenci eğitim aldı. Bu projemizi şu an İstanbul, Balıkesir ve Antalya’nın yanı sıra bugün itibarıyla Gaziantep illerindeki bazı devlet okullarında gerçekleştiriyoruz. Programa Gaziantep’in de dahil olmasıyla 2013 Mart ayına kadar toplamda 33.000 öğrenciye ulaşacağız. Bu anlamlı projeye Panasonic olarak destek vermekten çok mutluyuz. Dünyamızın ender güzelliklerinin ve en önemlisi çevrenin korunması konusunda sergilediğimiz küresel seferberlik kapsamında yeni projeler düzenlemeyi sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı