Gazete Vatan Logo

Pamuk’un eski eşine hapis istemi!

Aylin Türegün’ün 5 yıla kadar hapsi isteniyor

Yazar Orhan Pamuk’un eski eşi Aylin Türegün’ün “özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişilerin konuşmalarının kayda alınması” suçlarından 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un eski eşi Lal Aylin Türegün hakkında, babası Kazım Türegün’ün ölmeden önce hastalığı sırasında eşi Leyla Türegün ile aralarında geçen konuşmaları gizlice ses kaydına aldığı ve babası öldükten sonra açtığı “evliliğin iptali” davasına delil olarak sunduğu gerekçesiyle dava açıldı. Leyla Türegün’ün şikayeti sonrasında sanıklar Aylin Türegün, Huriye Lale Uluç ve Uğur Kurtulan hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişiler arasındaki konuşmaların kayda alınması” suçlarından 1.5 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

‘Babamın imdat çığlığı!’

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanıklar Lal Aylin Türegün, Huriye Lale Uluç ve Uğur Kurtulan geldi. Lal Aylin Türegün savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek “Lale Hanım bende misafirken alt katımda oturan babamın imdat çığlığını duyduğunu söyledi. Müşteki babama bakmakla görevli biriydi. Sesler duydum ama tam ne dediklerini duyamıyordum. Fakat bir kısım bağırma sesleri duyuluyordu. Ben bir-iki hafta boyunca kayıt aldım. Daha önce 2009’un şubat ayında vesayet davası açtım. Babama ait bir kısım mallar satılmak isteniyordu. Fakat benim ses kaydını yapmamdaki sebep, hukuki anlamda delil olarak değil, doğrudan doğruya babamın can güvenliğinin olmamasından dolayıydı. Babamın vefatından sonra bu kayıtların çözümünü yaptırdım. Çözümünü yaptırınca da daha önce açmış olduğum babamın ölümünden sonra evliliğin iptali dosyasına delil olarak verdik. Mahkemeden başka hiçbir yere vermedik” dedi. Aylin Türegün, şikayetçi Leyla Türegün’ün babasının yanında dururken kapının kilidini değiştirdiğini iddia ederek “Gündüz evde çalışan bir başka bayan vardı. Babam, Leyla Türegün’ün bana bir kötülük yapmasından korkuyordu. Bunu sık sık söylüyordu. Halam için de korkuyordu. Ben ve ailem ürkütülmüş durumdaydık” diye konuştu.

17 yıl sonra evlendiler

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre şikayetçi Leyla Türegün, Kazım Türegün ile yaklaşık 17 yıl beraber yaşadıktan sonra 1 Mart 2010’da evlendi. Kazım Türegün’ün kızı Aylin Türegün ise çiftin oturduğu dairenin alt katında oturuyordu. Bu süreçte Leyla ve Kazım Türegün’ün kavgalarına şahit olan Aylin Türegün, arkadaşı Huriye Lale Uluç ile konuşmaları ses kaydediciye aldı. Babasının vefat etmesinden sonra da ses kayıtlarını Ulusal Teknik Büro Şirketi sahibi Uğur Kurtulan aracılığıyla deşifresini yaptırarak CD’lere aktardı. Daha sonra da bu kayıtları, Leyla Türegün’e karşı açtıkları “evlilik birliğinin iptali” davasında delil olarak sundu.

Haberin Devamı