Gazete Vatan Logo

Pala taşımak serbest!

Cezasında artış olmayacak

Pala taşımak serbest!

Taksim’de 6 Temmuz’da Gezi parkı eylemcilerine elindeki "Pala" tabir edilen bıçakla saldıran ve bir kadını yaralayan S.Ç.’nin kullandığı suç aletinin polis kriminal laboratuarında yapılan incelemede "6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki kanun"daki yasağa girmediği belirlendi.
Pala taşımak serbest

Yapılan incelemede bıçağın "Bir meslekte kullanılmak için yapılan zırh tabir edilen bıçak olduğu, taşınmasının serbest olduğu" tespit edildi. Raporun resmi olarak yazılması ve mahkemeye gönderilmesinin ardından şüpheli S.Ç., hakkında yaralama suçundan dava açılabileceği belirtildi.

İşte o ilgili maddede yer alan kısım aynen şöyle:

(Değişik fıkralar: 23/6/1981 - 2478/2 md.):
Yalnız sporda kullanılan yivli ateşsiz silahlar ve mermileri ile yivsiz tüfekler ve mermilerinin, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzerlerinin kullanılması bu Kanun hükümlerine tabi değildir.
Pala taşımak serbest
Avda veya sporda kullanılan her nevi ateşli yivli silahlar bu Kanunun 7 nci maddesine göre ruhsata tabidir.

Taksim’de Gezi Parkı eylemcilerine tepki göstererek elindeki "Pala" ile saldıran ve bir kadını yaraladıktan sonra gözaltına alınan S.Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. S.Ç.’nin olayda kullanılan "Pala" denilen bıçak ise incelenmek üzere polis kriminal laboratuvarına gönderilmişti. Laboratuvarda bıçakla ilgili yapılan incelemede ele geçen suç aletinin "6136 sayılı silah kanuna muhalefet" yasası kapsamına girmediği belirlendi.

Pala taşımak serbest
Yetkililer ele geçen bıçağın bir meslekte kullanılmak için yapıldığının tespit edildiğini ve "zırh" olarak adlandırıldığı tespit edildiğini belirttiler. Üzerinde etkinliğini arttırmak için herhangi bir modifikasyon bulunmayan standart bıçağın taşınmasının da serbest olduğu belirtildi.

Polis kriminal laboratuvarı tarafından yapılan incelemenin rapora dönüştürülerek mahkemeye gönderilmesinin ardından şüpheli S.Ç., hakkında yaralama suçundan dava açılabileceği belirtildi. S.Ç.’nin elindeki bıçağın silah kanununa muhalefet kapsamına girmediği için cezasında bir artışa neden olmayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı