Gazete Vatan Logo

Pakistan’daki FETÖ okul müdürüne çuval

15 Temmuz’un ardından Türkiye’nin talebiyle Pakistan’dan sınır dışı edilmek istenen ancak BM’den aldıkları özel statü nedeniyle bu ülkede kalmaya devam eden PakTürk okullarının müdürü Mesut Kaçmaz ve ailesi gece başlarına çuval geçirilerek evlerinden alındı

Pakistan’daki FETÖ okul müdürüne çuval

Türkiye’deki FETÖ darbe girişiminin ardından Pakistan’da FETÖ’ye bağlı 28 okulun müdür ve öğretmenlerinin Türkiye’ye iadesi talep edilmişti. Pakistan hükümeti bu konuda ayak diretse de öğretmenlerin çalışma izinleri iptal edildi ve iade süreci başladı. Ancak FETÖ mensupları BM Göçmen Yüksek Komiserliği’ne başvurarak aldıkları mülteci adayı sertifikasıyla bu ülkede yaşamlarını sürdürmeye devam etti. FETÖ’cü listesinin en tepesinde ise PakTürk okullarının müdürü Mesut Kaçmaz bulunuyordu. Kaçmaz, eşi ve iki kızıyla birlikte Lahor kentinde hayatını sürdürmeye devam ederken önceki gece evlerine 5’i kadın 15 sivil giyimli kişi baskın yaptı.

TERÖRLE MÜCADELE Mİ?

Kaçmaz ve ailesi kelepçelendi, gözleri bağlandı ve başlarına çuval geçirildi. Onlarla birlikte aynı apartmanda yaşayan bir eski öğretmen de aynı şekilde bir araca bindirilerek 30 dakika mesafedeki bir yere götürüldü. Daha sonra serbest bırakılan ve PakTürk okullarında Türkçe öğretmeni olduğunu söyleyen Fatis Avcı isimli bu kişi Pakistan basınına baskını anlatan isim oldu. Buna göre 02.10’da eve gelen ve Pakistan polisinden olduğu sanılan kişiler, Kaçmaz ve ailesini yere yatırıp kelepçeledi. Direnmeye çalışan Kaçmaz’a fiziksel müdahale edildi. Aile üyeleri ve öğretmen başlarına çuval geçirilerek pick up kamyonetlere bindirildi. Kamyonetlerin üzerinde ‘çakar’ olarak tabir edilen polis lambası vardı. Bu kişiler bir bungalova götürüldükten sonra Pakistanlılar Avcı’ya, ‘Senin ismin listede yok gidebilirsin’ dedi.

Haberin Devamı

Pakistan basınına göre operasyon Pakistan güvenlik güçlerinin terörle mücadele birimi tarafından gerçekleştirildi. Talebin Türkiye’den gelmiş olabileceği belirtiliyor. BM Göçmen Yüksek Komiserliği ise olayı yakından takip ettiklerini açıkladı.