Gazete Vatan Logo

Özyeğin Üniversitesi’nden kariyer günlerine

Özyeğin Üniversitesi Sektörel Eğitim ve Öğrenci Gelişimi (ÖzÜ 360) ekibinin düzenlediği en kapsamlı etkinliklerden biri olan ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilen geleneksel “Sectoral Orienteering” başladı. 28 Mart- 8 Nisan tarihleri arasında Çekmeköy Kampüsü’nde sürecek olan etkinlikte, Özyeğin öğrencileri, “özgeleceklerini” tasarlıyor.

Özyeğin Üniversitesi’nden kariyer günlerine

Özyeğin Üniversitesi’nin sektörlerle iç içe eğitim felsefesi ve 360 derece öğrenci gelişimi yaklaşımı doğrultusunda düzenlenen program; her öğrenciyi çok boyutlu bir birey olarak ele alarak, akademik, profesyonel, sosyal, kültürel ve sportif ilgi ve hedeflerine yönelik farklı etkinlikler sunuyor ve öğrencilerinin “özgeleceklerini” bugünden tasarlamalarına imkân sağlıyor.

Üniversite ve iş dünyası işbirliğinde önemli bir işlevi gerçekleştirmeyi hedefleyen Sectoral Orienteering, inovatif bir yaklaşımla geleneksel kariyer günleri kavramını farklı bir gözle yorumluyor. ÖzÜ öğrencileri bu etkinlikte, iki hafta boyunca panel, söyleşi, spor yarışmaları gibi farklı platformlarda, faaliyet alanlarında lider şirketlerin yönetici ve çalışanlarıyla, esin kaynağı girişimcilerle bir araya geliyor, ilgi duydukları iş alanları ile ilgili bilgilenme ve deneyim paylaşımı olanağı buluyor.

Sosyal, kültürel ve mesleki içeriklerle zenginleştirilmiş program, “ÖzÜ Deneyimsel Sektörel Eğitim Felsefesi” ne paralel bir yaklaşımla, öğrencilerin kişisel ilgi alanlarını ve farklı gelecek beklentilerini de göz önüne alıyor. Değişik ölçekte ve farklı sektörde 100’den fazla kurumun yer aldığı çeşitli akademik, profesyonel, sosyal, sportif ve kültürel etkinlikleri birlikte yaşamak için olanaklar sunuyor.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk konuya ilişkin olarak, “Sektörel Eğitim ve Öğrenci Gelişimi Birimimizin düzenlediği ve yenilikçi eğitim felsefemizi en kapsamlı şekilde yansıtan etkinliklerimizden biri olan “Sectoral Orienteering” in bu yıl altıncısını gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyorum. “Sectoral Orienteering” etkinliği, Özyeğin Üniversitesi’nin sektörlerle iç içe eğitim felsefesi çerçevesinde, her öğrenciyi çok boyutlu bir birey olarak ele alan öğrenci gelişimi yaklaşımı doğrultusunda ayrıntılı bir çalışmayla tasarlanıyor. Öğrencilerle şirketleri bir araya getiren geleneksel kariyer günlerinden farklı, gençlere hayata atılmaya hazırlandıkları günlerde; yetenekleri, merakları, hedefleri ve ilgi alanları doğrultusunda geleceklerine yön çizme fırsatı sunan, yenilikçi ve hedef odaklı bir anlayışla düzenleniyor. Çok farklı alanlarda çalışan değerli sektör temsilcileriyle vaka çalışmaları, sektörel sohbetler, workshoplar, şirket gezileri, sportif ve kültürel aktivitelerle öğrencilerimize önemli deneyimler yaşatarak “özgeleceklerini” bugünden tasarlamalarına önemli bir imkân sağladığımıza ve onlara önemli bir vizyon kazandırdığımıza inanıyorum” diye konuştu.

Geleneksel Kariyer Günlerine farklı bir yorum: Sectoral Orienteering

“Sectoral Orienteering” uygulaması, günümüz iş piyasasında giderek önemini kaybeden geleneksel “kariyer günleri” ve “kariyer fuarları”na daha hedef odaklı, yenilikçi bir alternatif olarak öne çıkıyor. Bu uygulama ile ÖzÜ öğrencileri, alanının önde gelen şirketleri, yöneticileri ve çalışanları ile farklı platformlarda bir araya gelerek değişik sektörlerle ilgili bilgi alıyor, alanlarının uzmanlarıyla deneyimlerini konuşma imkânı buluyorlar.

Özyeğin Üniversitesi’nin tüm fakülte ve yüksekokullarından her seviyede sınıfa yönelik olarak hazırladığı ve detaylı bir çalışma ve planlamayla ortaya çıkan bu iki haftalık program, her büyüklükte ve her türden şirket, yönetici ve çalışanlarının katıldığı çok sayıda akademik, profesyonel, sosyal ve sportif etkinliklerden oluşuyor. Sektörel gezilerden workshoplara, mülakat simülasyonlarından panel ve sergilere kadar çok geniş bir etkinlik yelpazesinde firma, yönetici ve çalışanlarla bir araya gelen ÖzÜ öğrencileri, ilgi duydukları ve merak ettikleri iş alanları ile ilgili konularda deneyimleme fırsatı buluyor.

Öğrencilerin kişisel ilgi alanları ve kariyer hedeflerinin ne kadar geniş bir yelpazeye yayıldığının bilincinde olan bu program, İngilizce hazırlık okulu öğrencilerinden mezunlara kadar herkesin ilgi alanı ve gelişimine hitap eden seçenekler sunuyor.

ÖzÜ’den insan haklarına sanatsal bakış: “Karikatürlerle İnsan Hakları Sergisi”

Özyeğin Üniversitesi, bu yıl etkinlik kapsamında önemli bir sergiye de ev sahipliği yapıyor. Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türkiye Barolar Birliği ve Karikatürcüler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ve 10 Nisan’a kadar açık kalacak olan “Karikatürlerle İnsan Hakları Sergisi”; ülkemizde ve dünyada insan hakları ihlallerine eleştirel bir bakışla dikkat çekmeyi amaçlıyor. Hukukun insan haklarına yaklaşımını irdeleyen sergide, 50 eser ziyaretçilerle buluşuyor.

Haberin Devamı