Gazete Vatan Logo

Özyeğin Üniversitesi’ndeki mezuniyete Muhtar Kent katıldı

Özyeğin Üniversitesi’ndeki mezuniyete Muhtar Kent katıldı

Öğrencilerini üniversiteye adım attıkları ilk yıldan itibaren mezuniyet sonrası hayata tam donanımlı dünya vatandaşları olarak hazırlayan Özyeğin Üniversitesi, lisans, doktora ve yüksek lisans programlarından mezun olan 507 öğrencisini yeni hayatlarına uğurladı.

Bu yıl beşinci mezunlarını veren Özyeğin Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin “Bugün Özyeğin Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından 2012’den beri yapılan sıralamada girişimcilik ve yenilikçilikte Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk 10’da, 2015 sıralamasında Vakıf üniversiteleri arasında ise 4. sırada yer alıyor. Davos’ta sürdürülebilirlik konusunda projeleri incelenen dünya üniversiteleri arasında yer alan ve Türkiye’den katılan tek üniversite olduk” dedi.

Öğrencilerini ilk yıldan itibaren mezuniyet sonrası hayata tam donanımlı dünya vatandaşları olarak hazırlayan Özyeğin Üniversitesi, 2015-2016 akademik yılı mezunlarını, 25 Haziran 2016’da düzenlenen Mezuniyet Töreni ile yeni hayatlarına uğurladı. Lisans, doktora ve yüksek lisans programlarından 451’i lisans, 56’sı lisansüstü olmak üzere toplam 507 öğrenci, törenle diplomalarını aldı.

Haberin Devamı

2008 yılı Eylül ayında ilk öğrencilerini kabul eden ve bu yıl beşinci mezunlarını veren Özyeğin Üniversitesi’nde; aynı zamanda bu yıl Yönetim Bilişim Sitemleri Lisans, İnşaat Mühendisliği Lisans, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi (Türkçe - Mimarlık Lisans), Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi (Havacılık Yönetimi, Pilot Eğitimi) Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programlarının yanı sıra Psikoloji Tezli Yüksek Lisans ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Doktora programlarının ilk mezunları da diplomalarını aldılar.

Törenin açılış konuşmasını yapan ve öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk; “Sevgili 2016 mezunlarımız sizleri gönül rahatlığı ve gururla uğurluyorum” diyerek şöyle devam etti:

“Gönlüm rahat, çünkü Özyeğin Üniversitesi’nde geçirdiğiniz yıllar içinde kazandığınız bilgi, deneyim ve yetkinliklerin oluşturduğu sağlam temelin hayatınızın her döneminde size yol göstereceğini biliyorum. Daha ilk yıllarınızdan itibaren, farklı sektörleri, değişik iş ortamlarını ve çeşitli meslekleri size özel kurgulanmış olan yurt içi ve yurt dışı staj programlarımız ile deneyimlediniz. Profesyonel Gelişim Birimimizin desteği ile kariyer hedeflerinizi netleştirdiniz, öz geleceğinizi planladınız. Tüm bu faaliyetler, hayatta başarılı olmak için gerekli olan çok farklı yetkinlikleri size kazandırdı. Gururluyum, çünkü akademik alanda, sporda, kültürel ve sanatsal etkinliklerde, yurt içi ve yurt dışındaki yarışmalarda kazandığınız ödüller ile Özyeğin Üniversitesi’nde kendinizi ne denli geliştirdiğinizi ve hayallerinizi gerçekleştirebileceğinizi gösterdiniz. Böylece, üniversitemizin benimsediği katma değer yaratan, dönüştürücü eğitim modelimizin başarısını da kanıtladınız. Bugünkü gururumuzun esas nedeni ise dünya standartlarında eğitim almış, çevresindeki sorunlara duyarlı, yurttaşlık bilinci gelişmiş bireyler olarak sizleri mezun ediyor olmamız. Kişisel hayallerinizi gerçekleştirirken, ailenize ve topluma olan sorumluluğunuzu unutmamanız en büyük dileğim. Yolunuz açık, şansınız bol, katma değeriniz yüksek olsun.”

Haberin Devamı

Hedefimiz çağdaş, kaliteli, katma değerli eğitim

Haberin Devamı

Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, konuşmasında şunları söyledi: “Ülkeye en büyük hizmet, kaliteli ve donanımlı eğitim vermek. Bu hedefle 8 yıldır var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün Özyeğin Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından 2012’den beri yapılan sıralamada girişimcilik ve yenilikçilikte Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk 10’da, 2015 sıralamasında Vakıf üniversiteleri arasında ise 4. sırada yer alıyor. Davos’ta sürdürülebilirlik konusunda projeleri incelenen dünya üniversiteleri arasında yer alan ve Türkiye’den katılan tek üniversite olduk. Bu yıl 2016 Rio Olimpiyatları’na üniversitemizden iki sporcu ile katılıyoruz. Tüm bu başarılarla gurur duyuyoruz. Sadece 8 yılını dolduran genç bir üniversite olarak heyecanımız, azmimiz bizi daha büyük hedeflere götürüyor “ dedi.

Haberin Devamı

Hüsnü Özyeğin, anlık başarı değil sürdürülebilir bir başarı hedeflediklerine değinerek sözlerine şöyle devam etti: “Hedefimiz kalıcı bir başarı sağlamak. Ülke olarak çok yol kat ettik. Refah toplumu olma yolunda ise daha çok yolumuz var. Bu yolda çağdaş, kaliteli, katma değerli eğitim almış siz gençlere çok iş düşüyor. Eğitim bir maraton, bu yolda yapılacak hem bize hem sizlere düşen daha çok ödev var. Mütevazı kişiliği ve dostluğuyla kadim dostum Muhtar Kent, siz gençlerin sürdürülebilirlik ve küresel olma konusunda rol model olarak alabileceği en önemli örneklerden” diyerek sözü Muhtar Kent’e bıraktı.

Muhtar Kent : ‘’Özyeğin Üniversitesi 21. asrın eğitim kurumu’’

Özyeğin Üniversitesi’nin 2015-2016 akademik yılı mezuniyet törenine katılan Muhtar Kent ise “Girişimci, araştırma üniversitesi olarak kurulan ve kısa zamanda hızla sürdürülebilir bir başarı yakalayan Özyeğin Üniversitesi’nin mezuniyet gününde yer almaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 21. asrın eğitim kurumunu kurdunuz. Bugün yeni bir dünyaya adım atıyorsunuz. Sizin ve ailelerinizin zafer günü. Peki siz ülkemizde akranlarınıza göre ne kadar avantajlı olduğunuzu biliyor musunuz? Bu size büyük bir sorumluluk yüklüyor. Eğitimizin değerini bilin. Artık ileriye bakın ve gelecek yolcuğunuza hazırlanın. Her yeni günü en iyi şekilde değerlendirin” dedi.

Gençlere kendi marka ve itibarlarını iyi yönetmelerini söyleyen Muhtar Kent şu tavsiyelerde bulundu: “Marka bir sözdür, iyi marka ise iyi tutulmuş bir sözdür. Ben çalışırken hep bunun bilinciyle hareket ettim. Mütevazı olun. Başarıyı en kötü şekilde kullanmak, onunla övünmektir. Her ne yapıyor olursanız olun, yaptığınız işi en temelden öğrenin ve oradan geliştirmeye başlayın. Ben kariyerime Coca-Cola’da kamyonlarda çalışarak başladım. Hala her hafta 1 ya da 2 perakende satış noktasını ziyaret ederim ve her seferinde yeni bir şeyler öğrenirim. Akıllı riskler almaktan, cesur olmaktan korkmayın. Bana hayatımda en çok başarısızlıklarım yol göstermiştir. Başarısız olmaktan korkmayın. Sürdürülebilir bir toplum, marka ve iş modelinin yolu da sürdürülebilir bir eğitimden geçiyor. Bu konuda da sürdürülebilirliği bir eğitim felsefesi haline getirmiş olan Özyeğin Üniversitesi’nin başarılarından dolayı başta mütevelli heyeti başkanı olan Hüsnü Özyeğin’i, Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk’ü ve tüm akademik, idari kadroya tebrik ediyorum”