Gazete Vatan Logo

Öztrak: Dünya Bankası’nın KOBİ’ler için verdiği kredi Çalık Grubu’na mı gitti?

2001 bankacılık krizinde Kemal Derviş’in ekibinde yer alan Hazine eski Müsteşarı Faik Öztrak iki kamu bankasından kullandırılan kredi ile ilgili olarak “Çalık’a krediyi Sayın Kemal Derviş duysa kahrolurdu. Emeklerimize yazıklar olsun. Kamu bankalarının bir iktidar yandaşı için kullanılacağını hesap edememişiz” dedi.

CHP kurultayı esnasında Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer’in sorularını yanıtlayan Öztrak Dünya Bankası’nın esnaf kullansın, Türkiye’de çarklar dönsün diye verdiği düşük faizli kredi olduğunu hatırlattı ve Ahmet Çalık’a verilen kredi içinde bu ucuz kredinin payı olup olmadığını sordu.

Öztrak, bir hükümetin kendi medyası için kamu kaynaklı kredi verebilme cesaretini göstermesine ilk kez tanık olduklarını belirterek, Türk vatandaşlarının buna sessiz kalması halinde bundan sonra olacaklara da sessiz kalacağını ifade etti.

Gazeteci Yazar Ruhat Mengi’nin her pazar Star TV’de yayınlanan “Her açıdan” programına katılan Merkez Bankası eski Başkanı Yaman Törüner de bu kredide kafa karıştıran pek çok nokta olduğunu belirtti ve “bir kamu bankası bir kişiye pat diye nasıl 375 milyon dolar kredi verir. Kredinin teminat zaafı da var” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı