Gazete Vatan Logo

Özlem Uzan’a beraat

Firari işadamı Hakan Uzan’ın Adabank’ın zarara uğratılması ile ilgili olarak ‘zimmet’ suçundan yargılanan eşi Özlem Uzan beraat etti. Kasım ayında Türkiye’ye gelerek teslim olan Uzan hakkında yurt dışına çıkış yasağı da kaldırıldı.

Özlem Uzan’a  beraat

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan son duruşmaya sanık Özlem Uzan ve avukatları katıldı. Özlem Uzan hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, geri ödeme gücü bulunmayan Atasu Emlak A.Ş.’ye hiç teminat alınmaksızın kullandırılan 650 bin Euro tutarlı teminat mektuplarının nakde çevrilerek Adabank’ın zarara uğratıldığı iddiasıyla dava açıldığını belirtti. Mahkeme heyeti, isnat edilen zimmet suçunun sanık Özlem Uzan tarafından işlendiğinin her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı deliller ile ispat edilemediğinden beraatine hükmetti. Ayrıca hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının da kaldırılmasına karar verildi.

Hakan Uzan yönetiyordu

Sanık Özlem Uzan daha önceki duruşmada verdiği ifadesinde, Atasu Emlak ve Ticaret A.Ş.’de, E.Z. ve H.P. ile birlikte müşterek imza yetkilisi olduğunu belirtmiş “Bu 2003 yılının Mayıs ayına kadar devam etti. 2003 yılının Mayıs ayından sonra tek imza yetkilisi Hakan Uzan’dı. Ancak 2003 Mayıs ayından önce de şirketi fiilen yöneten yine Hakan Uzan’dı” dedi. Şirketle ilgili bütün kararları Hakan Uzan’ın verdiğini söyleyen Özlem Uzan, “Ben şirket işleriyle ilgilenmezdim. Şirkette belki küçük bir payım olmuş olabilir. Şirkette bir karar alınacağı zaman buna katılmazdım” diye ifade verdi. Hakan Uzan’ın halen eşi olduğunu söyleyen Özlem Uzan, “Kendisi Paris’te yaşamaktadır. Birkaç tane adresi bulunmaktadır” diye konuştu.

Haberin Devamı