Gazete Vatan Logo

Özkök'ün yazısına soruşturma açıldı

Özkök'ün yazısına soruşturma açıldı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök hakkında, dünkü köşesinde yer alan ‘Utan Ey Büyük Adam’ başlıklı yazısından dolayı soruşturma açıldı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı açılan soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Yazı içeriğinde, ‘Ülkesini babasının çiftliği sanan diktatör sen? Gevşet biraz Rabia selamı ile takallüs etmiş parmaklarını. Kara siyasetinin sıktığı yumruğunu aç, o eller duaya kalksın biraz. Bak arkadaş bu çocuğun katili sensin’ ibareleriyle yer alan yazının çeşitli haber içerikli sitelerde ‘Ertuğrul, Erdoğan’a skandal sözler ve ağır hakaretler içerdiği belirtilerek; söz konusu köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretlerde bulunduğu iddialarına ilişkin olarak; ilgili yazıyı yazan Ertuğrul Özkök hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu kapsamında iddiaların araştırılabilmesi için soruşturma açılmıştır” denildi.

Esad’ı kastettim

Özkök soruşturmayla ilgili olarak “Cumhurbaşkanına katil diyecek kadar kendimden geçmedim” dedi. Yazarın bugün yayınlanacak yazısı dünden itibaren ‘hurriyet.com.tr’de yayınlandı. Yazısında “Tarif ederek eleştirdiklerimin kim olduğu da açıktır. Ülkeyi babasının çiftliği gibi yönetmek isteyen diktatör Esad... Yazımın hiç bir yerinde Cumhurbaşkanın ne adı geçiyor, ne de unvanı. Ülkemin seçilmiş Cumhurbaşkanına katil diyecek kadar da kendimden geçmedim.

Haberin Devamı

Böyle bir kastım kesinlikle söz konusu olmadı. Bütün bu yazdıklarıma bakıp ta, bundan “Cumhurbaşkanı katildir” sonucu çıkarmak iyi niyetli bir davranış değildir” dedi. Yazısının sonuna eklediği notta, bu yaz hiç ara vermeden her gün yazı yazdığını belirterek, “Ama şimdi uzun süredir tasarladığım ve bayramı da içine alan bir yolculuğa çıkıyorum.” dedi.