Gazete Vatan Logo

Özkan Uğur’un oğlu Alişan Uğur kimdir? Ne iş yapıyor?

Efsane müzik grubu üyesi Özkan Uğur’un oğlu Alişan Uğur da babası gibi müziğin yolundan gidiyor. İngiltere’de oyunculuk ve müzik eğitimi alan Alişan Uğur kimdir?

Özkan Uğur’un oğlu Alişan Uğur kimdir? Ne iş yapıyor?

Efsane müzik grubu üyesi Özkan Uğur’un oğlu Alişan Uğur da babası gibi müziğin yolundan gidiyor. İngiltere’de oyunculuk ve müzik eğitimi alan Uğur, hakkında merak edilenler haberimizde.

MFÖ' nün "Ö"sü müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur ve dünyaya "Ağır Roman" oyunu ile Türkiye'nin adını duyuran koreograf ve yönetmen Aysun Aslan'ın oğludur.

1996 doğumlu olan Alişan Uğur, ilk oyunculuk eğitimini 14 yaşında almıştır. Oyunculuk eğitimi almak için İngiltere’de Arts Educational Schools London'da giden, orada müzik teknolojileri ve medya derslerini de alan Uğur, aynı zamanda konservatuar eğitimi de almıştır. Okulun lise bölümüne kabul edilen ilk Türk olması da dikkat çekiyor.

Oyunculuk dışında Royal Acedemy of Dramatic Art’da da 6 ay eğitim gören Uğur, sanata olan ilgisini ‘’Öyle bir ailede doğdum ki; babam müzisyen, annem de koreograf. Ev, hep sanat doluydu. O yüzden benden matematik profesörü olmam beklenemezdi. Küçük yaşlardan itibaren müzik ve dans hayatımın içindeydi. 8 yaşında piyano ile tanıştım’’ kelimeleriyle anlatıyor.

Haberin Devamı

Özkan Uğur’un oğlu Alişan’ın başarıları bununla da bitmiyor. 2011 – 2012 eğitim yılında hem yazıp hem de yönettiği ilk ve ikinci filmleriyle Shorts Film Festival'inde finale kalmıştır.

Alişan’ın finale kalmasını onaylayan jürinin koltuğunda ise, ilk yılki başkanı Oscar ödüllü aktör Colin Firth, ikinci yılki başkanı ise Oscar adayı yönetmen Simon Curtis idi.

Oynadığı filmler

Karakomik Filmler: Kaçamak