Gazete Vatan Logo

Özil’e destek, Grindel’e tepki

Alman milli takımını bıraktığını açıklayan Mesut Özil’in ırkçılıkla suçladığı Federasyon Başkanı Grindel’e istifa çağrıları yapılıyor

Özil’e destek, Grindel’e tepki

MESUT Özil’in Almanya Milli Takımı’nı bıraktığını açıklarken suçladığı Federasyon Başkanı Rheinhard Grindel için istifa çağrıları yükseliyor. Özil, “Grindel gibiler için kazandığımızda Alman, kaybettiğimizde göçmenim” ifadesini kullanmıştı. Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Ayman Mazyek, “Şu anda Özil’e karşı yapılan saygısızlık, yargılama ve ırkçılığa dair konuşulanların bir benzeri yok, korkunç” diye konuştu. Mazyek eleştiri odağında sadece Özil’in bulunduğuna, dikkat çekerek, başarısızlaktan Özil’i sorumlu tutan federasyon başkanının istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Almanya Futbol Federasyonu ise suçlamaları bir açıklamayla reddetti: DFB’de biz bir ekip olarak birlikte kazanıyor ve birlikte kaybediyoruz. Mesut Özil kalmaya karar verseydi memnuniyet duyardık. DFB bu karara saygı duymaktadır ve federasyon olarak formasını hak eden bir milli oyuncunun içerik ve ton olarak bizim için anlaşılır olmayan kimi ifadelerine yorumsuz kalmak da bu saygı çerçevesinde sergilenen bir tutumdur.

Haberin Devamı

Almanlar: Çok üzgünüz

Köln’DE AA muhabirine konuşan taraftarlar, Alman Milli Takımı’nda 92 kez forma giyen ve 23 gol atan Özil’in Almanya için çok şey yaptığını vurgulayıp başarılı futbolcuya destek verdiler. Doktor asistanı Sabine Baier, “Çok iyi şeyler yaptı. Artık bizim için futbol oynamadığı için çok üzülüyorum” dedi. Üniversite öğrencisi Andre Müller de “Hakkında haksız yere çok olumsuz şeyler yazıldı. Tüm Alman takımının arkasında olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘Gözlerinden öpüyorum’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mesut Özil’in kararının sorulması üzerine ise dün gece Mesut Özil’le görüştüğünü söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: Mesut’un bu açıklaması, takındığı tavır tam millidir ve yerlidir, her türlü takdirin üzerindedir. Gözlerinden öpüyorum. Çünkü, Alman Milli Takımı’na bu denli her şeyini veren ve başarılarında onun da katkısı olan bir gence böyle bir ırkçı yaklaşım, dininden dolayı böyle bir yaklaşım; bunlar hakikaten kabul edilebilir bir şey değil. Kaldı ki kökeni itibarıyla Türk olan Mesut’la, İlkay’la, Cenk Tosun’la Londra’da resim çektirmeme tahammül edemeyen bu anlayışı, neyle izah edeceksiniz? Bu hazımsızlıktır. Bunu da zaten hakikaten, yerli yerine oturmuş olan siyasetçiler takdir ediyorlar. Onlar da Mesut’un yanında yer aldıklarını ifade ediyorlar.
Coelho: Kazanan sen olacaksın
Brezilyalı roman ve söz yazarı Paulo Coelho, yaptığı paylaşımda “Özil, geçmişte ve şimdi ne olduğu hakkında ne söylerlerse söylesinler, daima kazanan sen olacaksın” dedi. Coelho, Özil’in açıklaması için “Okumaya değer bir metin” dedi.

Haberin Devamı