Gazete Vatan Logo

Özgüvenli gençlerle gelecek daha güzel

İş dünyasının önemli temsilcileri YGA zirvesinde tecrübelerini gençlerle paylaştı. Zirveden gençlere daha özgüvenli olun mesajı çıkarken Ali Koç, “Gençler gelecek demek, gençlere bakış açınız değişince geleceğe bakış açısı değişiyor. Gelecekten umutlu oluyor insan” dedi

Özgüvenli gençlerle gelecek daha güzel

İş dünyasının duayenleriyle gençlerin buluştuğu en önemli platform olan Young Guru Academy Zirvesi (YGA) bu yıl 16’ncı kez dün yapıldı. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakacak liderler yetiştirmek için 2000 yılında kurulan YGA on binlerce gencin hayatını değiştiriyor. Her yıl 50 binin üzerinde lise ve üniversite öğrencisi bir sosyal sorumluluk fikri geliştirip YGA’ya bu fikri hayata geçirmek için başvuruyor. Başvuru arasından seçilen proje ve kişilerse, iş ve bilim dünyasının duayenleriyle bir araya gelerek projelerini gerçekleştiriyor. Zorlu PSM’de gerçekleşen Zirve’de, iş dünyası ve akademinin duayen isimleri ve bu isimlerin metorluk yaptığı YGA mezunları, ilham veren birlikte başarma hikayelerini paylaştı.

Tüm gün süren Zirve’de, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Harvard-MIT Profesörü Mehmet Toner, Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, TAV CEO’su Sani Şener, NEF İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, FIBA Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Vestas CEO’su Olcayto Yiğit, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bozer, AGT Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Söylemez, YGA Başkanı Asude Altıntaş Güray ve YGA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman gençlerle buluştu.

Haberin Devamı

Gelecek için umutluyum

Zirvede konuşan YGA Kurucusu Sinan Yaman, “YGA vicdanlı hayaller kuran, bu hayalleri projelendiren ve bu projeleri birlikte hayata geçiren özgüvenli gençler yetiştirir. Burada dünyanın en iyi projeleri değil, dünya için en iyi projeler yapılır. Ben Türkiye ve dünyanın geleceği ile ilgili çok umutluyum. Bugün bu salonda 5 bin saatten fazla çalışmış yüzlerce genç var. 10 binlerce genç de onları örnek alıyor. Bu, umursamaz değil, umutlu oldukları için” dedi.

50 öğrenci seçilecek

YGA’ya gelen 50 bine yakın başvuru, YGA Hayal Ortakları tarafından özenle incelendi ve 2 bin 500 kişi YGA Zirvesi’ne davet edildi. Zirveye katılanlar arasından seçilecek 50 öğrenci 2 yıl sürecek YGA inovasyon programına katılacak. Seçilen YGA’lılar bilim insanı, akademisyen ve uluslararası tecrübesi olan üst düzey yöneticilerden oluşan; aralarında Aziz Sancar, Prof. Kristi Raube, Ali Koç, Doğan Cüceloğlu, Faruk Eczacıbaşı, gibi isimlerin olduğu YGA Hayal Ortaklarından yılda 250 saatin üzerinde eğitim alacaklar. Eğitimlerde öğrendiklerini YGA’nın sosyal inovasyonları için gönüllü çalışırken içselleştirecekler. YGA’nın global partnerleri Harvard, MIT ve UC Berkeley ile yapılan stratejik ortaklık kapsamında bu üniversitelerden gelen öğrenciler de YGA’lılarla birlikte çalışacak.
GENÇLER KUTU DIŞINA ÇIKMALI
Zirvedeki konuşmacılardan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, YGA ikliminde onu nelerin etkilediğini anlattı. Koç, “Kimyamız uyuştu ve YGA’yı çok sevdim. Değişik disiplinlerden gelen insanların aynı hedefte olması harika” dedi. Gençlere kutu dışına çıkarak kendi başarı tanımlarını yapmaları gerektiği tavsiyesini de veren Koç, “Yeni dünyada başarının tanımı birlikte başarmak. YGA hayata geçirdiği uluslararası projeleri yapış biçimi ile başarının tanımını değiştiriyor. Burada gerçek olamayacak kadar güzel bir birlikte başarma hikayesi var. Ben hep gençlere inandım. YGA’lı, 5 bin saat gönüllü çalışmış sosyal inovasyon üreten gençlerle de tanışınca gençliğe bakış açım değişti. Gençler gelecek demek, gençlere bakış açınız değişince geleceğe bakış açısı değişiyor. Gelecekten umutlu oluyor insan” şeklinde konuştu.
Petrol gitti data geldi
YGA zirvesinde gençlerle buluşan Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu geldiğimiz bilgi çağında bilginin öneminin altını çizdi. Kendi veri merkezlerinin teknolojilerinin altyapısını da bu kapsamda hazırladıklarını ifade eden Terzioğlu, “Artık petrol geçmişteki önemini yitirdi. Petrolün yerini, bugün data ve teknoloji sistemleri aldı” dedi. Terzioğlu, “Turkcell data merkezini kurarken ilhamını YGA’dan aldı. YGA’nın Turkcell’e katkılarından bir tanesi bu” şeklinde konuştu.
Fabrikada güvenlik YGA’da ‘tavır’
Zirvede, şimdiye kadar 1.5 milyonu aşkın kişiye dokunan YGA’nın varoluş amacını ve birlikte başarma iklimini gençlere anlatan YGA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman,“YGA vicdanlı hayaller kuran, bu hayalleri projelendiren ve bu projeleri birlikte hayata geçiren özgüvenli gençler yetiştirir. Burada dünyanın en iyi projeleri değil, dünya için en iyi projeler yapılır. Ben Türkiye ve dünyanın geleceği ile ilgili çok umutluyum. Fabrikalarda önce güvenlik, YGA’da ‘tavır’ önemli” dedi.
Hayaller hızla gerçek oluyor
TAV CEO’su Sani Şener , YGA ile tanışma hikayesini anlatarak başladığı konuşmasında, “YGA benim gördüğüm, hayallerin en hızlı hayata geçtiği yer. Ben de bizim hayallerimize ortak olmanız için değil, gelecekte kuracağınız hayallere ortak olmak için bugün buradayım” dedi.

Haberin Devamı