Gazete Vatan Logo

Özgecan örneği de yetmedi: Yine iyi hal indirimi

Terk eden sevgilisini öldürüp yola atan Zafer Üstündağ için istenen ömür boyu hapis cezası 10 yıla indirildi.

Özgecan örneği de yetmedi: Yine iyi hal indirimi

ANTALYA’da beş çocuğu olduğunu öğrenince ayrılmak isteyen sevgilisi 24 yaşındaki Canan Göktaş Yaşar’ı, bıçaklayarak öldüren Zafer Üstündağ (35) için öbür boyu hapsi istenen ‘tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimleriyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yeni bir hayat kurmak için geldiği Antalya’da kasiyer olarak çalışmaya başlayan Canan Göktaş, tanıştıktan bir süre sonra sevgili olduğu Zafer Üstündağ’dan ayrılmak istedi. Bunun üzerine son kez görüşüp vedalaşmak istediğini söyleyen Üstündağ, genç kadını bıçakladı, ardından da araçtan indirip yola bıraktı ve kaçtı. Eski eşi ve çocuklarıyla vedalaşıp polise teslim oldu. Olay yerinde hayatını kaybeden Canan Göktaş’ın ailesinin avukatları Serap Ertuğrul ve Gizem Kaya sanığın ’tasarlayarak cinayet işlemek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

'Hayır' cinayeti

öldürülen Canan Göktaş’ın avukatı Serap Ertuğrul, sanığın maktulü üç çocuğu olduğunu söyleyerek kandırdığını, sonra çocuk sayısının beş olduğunun ortaya çıktığını anlatarak cinayetlerinin ortak özelliğinin ’hayır’ denilmesi olduğunu söyledi. Avukat, “Özgecan karşısındaki saldırgana ‘hayır’ dediği için öldürülmüştür. Burada da maktül sanığa ‘hayır’ dediği için ayrılmak istediğini söylediği için öldürülmüştür. Sanığın tasarlayarak öldürmek suçundan cezalandırılmasını ve tahrik indirimi ve iyi hal indirimi verilmemesini istiyoruz” dedi. Ancak aksi yönde karar veren mahkeme cezayı tahrik indirimiyle 18 yıla düşürdü ve ardından sanığın ‘iyi hali’ni göz önünde bulundurarak cezayı 15 yıla indirdi. İnfaz yasasına göre üçte bir indirimle ceza 10 yıla inecek. Göktaş’ın ailesi kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘Özgecan Yasası’ hâlâ beklemede

Mersin’de vahşi şekilde katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın adı verilerek ‘Özgecan Yasası’ olarak sunulan yasa teklifi, kadın cinayetlerinde iyi hal ve tahrik indiriminin kaldırılmasını öngörüyor. Yasa teklifi için 1 milyon 72 bin imza toplanmıştı.