Gazete Vatan Logo

Özel sektörden ilk bakan yardımcısı Çağlayan’a

kadrolarına kimlerin atanacağı merakla bekleniyor

YENİ kabinenin belirlenmesinin ardından bu dönem ilk kez oluşturulan bakan yardımcılığı kadrolarına kimlerin atanacağı merakla bekleniyor. İlk isim de belli oldu. Ankara kulislerinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın bakan yardımcısının TOBB Sanayi Konseyi Üyesi Mehmet Doğanlar olacağı belirtiliyor


ANKARA - 61. Hükümeti oluşturan bakanların belli olmasının ardından şimdi gözler bakan yardımcılarına çevrildi. Yeni kabinede 21 bakan yardımcısı atanacak. Türkiye’de devlet yönetiminde ilk kez tesis edilecek olan “Bakan Yardımcılığı” sistemi iş alemini, hükümete yakın bazı bürokratları ve seçim sürecinde liste dışı kalan isimleri heyecanlandırdı. Bakanlar Kurulu dünkü toplantısında “Bakan Yardımcılığı” sisteminin görev ve atama yöntemlerini görüşürken, bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararının da 2 hafta içinde yayınlanarak yürürlüğe gireceği belirtildi. Kararın yayınlanmasının ardından da 21 bakan yardımcısının ataması gerçekleştirilecek.

Çağlayan’ın yakın dostu

Kabinenin kurulmasının ardından Ankara kulislerinde 21 bakanlık arasında Zafer Çağlayan’ın üstlendiği Ekonomi Bakanlığı’na atanacak ismin kesinleştiği konuşuluyor. Çağlayan’ın atayacağı Bakan Yardımcısı’nın, TOBB Sanayi Konseyi Üyesi Mehmet Doğanlar olduğu belirtiliyor.

2007 seçimlerinde Ankara’dan milletvekili adayı olan Çağlayan’ın seçim kampanyasında Doğanlar aktif olarak çalışmıştı. Mersin’den aday olan Çağlayan’ın seçim kampanyasındaki başarısında da Doğanlar’ın katkısının büyük olduğu yorumları yapılmıştı. TOBB delegesi ve ASO yönetiminde bulunan Doğanlar, bakan yardımcılığına atanması halinde bu görevlerinden ayrılacak.

Halen TOBB Sanayi Konseyi Üyesi olan Mehmet Doğanlar, Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı ( TÜSİAV) Yönetim Kurulu Üyesi. Orteks Tekstil, Orsan Orman Ürünleri Mobilya ve Dekorasyon, Oryap Uluslararası Yapı Elemanları şirketlerinin de ortağı. Doğanlar’ın Çağlayan’la 20 yılı aşkın bir dostluğu bulunuyor. Doğanlar, Çağlayan’ın Ankara Sanayi Odası Başkanlığı’ndan bu yana yakın çalışma arkadaş.

Liste dışı kalanlar teklif bekliyor

Eğitimine, mesleğine bakılmaksızın belirlenecek bakan yardımcıları bakan ile müsteşar arasında siyasi bir kadro olarak tarif ediliyor. Bu kadrolar, görevinden istifa eden ve milletvekili adayı gösterilmeyen ya da seçimi kazanamayan çok sayıda oda ve borsa başkanını da heyecanlandırdı.

Haberin Devamı