Gazete Vatan Logo

Özel okullarda serbest kayıt tarihi

SEVİYE Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları ile öğrenci alan yabancı özel okullarda, üçüncü ve son ön kayıt dönemi sona erdi. Robert Koleji gibi Amerikan liseleri, bütün kontenjanlarını doldururken Galileo Galilei İtalyan Lisesi ile Saint Michel Fransız Lisesi gibi okullarda kontenjanlar boş kaldı. 2011 yılı 8. sınıf SBS sonucu ilanıyla öğrenci alan özel okullar, 5 Eylül 2011 Pazartesi günü itibariyle serbest kayıt dönemine başlayacak. Okullar, kayıtların başlamasıyla boş kontenjanları veya kontenjanlarında oluşacak boşluklar için taban puan öğrenci alımına devam edebilecekler.

Çocuklar için gökbilim okulu açılıyor

ULUDAĞ Üniversitesi Kreş ve Anaokulu’nda eğitim gören minikleri gökyüzüyle tanıştıracak Gökbilim Okulu, 7 Eylül 2011 günü ilk dersine başlayacak. Uludağ Üniversitesi Kreş ve Anaokulunda gerçekleştirilecek projeye Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de katılımcı olarak destek verecek. Okul öncesi 3-6 yaş grubunu hedef alan projede toplam 150 çocuk özelde gökbilimle, genelde bilimle tanıştırılacak.

Atölye çalışmaları yapılacak

Proje, bilgiye ve bilime dayalı bir toplum hayatını kurmak, uluslararası düzeyde bilgi üretmenin yanı sıra bilimi kitleselleştirerek bilgiyi paylaşmak, gökbilim aracılığıyla doğa ve çevre konusunda bilinçli bireyler yetiştirmek, okul öncesi çocuklara yeni fırsatlar sunarak toplumsal üniversite anlayışını uygulamayı hedefliyor. Proje kapsamında kreş ve anaokulu çocukları, eylül ve kasım ayları arasında 12 hafta boyunca gezegen ve güneş sistemi modeli, gökyüzü resmi gibi atölye çalışmalarının yanı sıra güneş ve ay gözlemleri, yaratıcı drama çalışmalarında bulunacak.

Haberin Devamı