Gazete Vatan Logo

Özel okullar ne zaman açılıyor? Özel eğitim kurumlarının telafi eğitim yapacağı tarih belli oldu mu? MEB'ten yeni özel okul açıklaması!

Corona virüs nedeniyle alınan önlemlerin esnetilmesi kapsamında hükümet tarafından devreye alınan normalleşme takvimi kademe kademe uygulanıyor. 1 Haziran'da yasakların kalkması nedeniyle çalışan anne ve babalar özel okulların ne zaman açılacağını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü özel okullar ile ilgili açıklama yapmış ve Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeler yer alıyor. Genel Müdürlüğümüze bağlı, özel okul öncesi eğitim kurumları, özel anaokulları ve ana sınıfları 1 Haziran’dan itibaren faaliyetlerine başlayacağını duyurmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın ardından MEB’den de özel okullar ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

Özel okullar ne zaman açılıyor? Özel eğitim kurumlarının telafi eğitim yapacağı tarih belli oldu mu? MEB'ten yeni özel okul açıklaması!

Özel okullar ne zaman açılıyor? sorusu çalışan veliler tarafından merak ediliyordu. Vaka sayısındaki azalmaya bağlı olarak virüs önlemlerinin kademeli olarak esnetilmesi v e normalleşme takvimine adım adım geçilmesi çalışan anne babaların gündemine özel okulların ne zaman açılacağı sorusunu getiriyordu. MEB bugün yaptığı açıklamada "Özel öğretim kursları da gerekli önlemleri alarak, velilerin istemesi halinde, eğitimlere bugünden itibaren başlayabilecek." İfadelerini kullandı.

Telafi eğitimi ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim bakanlığı normalleşme adımları çerçevesinde son dakika açıklamalar yaptı. Buna göre, "Özel okullar, 15 Ağustos'tan sonra 3 haftadan az olmamak kaydıyla yüz yüze telafi eğitimi yapacak..."

"Özel öğretim kursları da gerekli önlemleri alarak, velilerin istemesi halinde, eğitimlere bugünden itibaren başlayabilecek." denilen MEB açıklamasında, "Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri de eğitimlere 15 Haziran'dan itibaren başlayabilecek." ifadeleri kullanıldı...