Gazete Vatan Logo

Özel okula dönüşecek dershaneler için son açıklama

Dönüşüm programı kapsamında özel okula dönüşecek dershaneler, 1 Eylül 2015'e kadar faaliyetlerine devam edebilecek.

Dönüşüm programı kapsamında taahhüt ettiği özel okula dönüşecek dershanelerden, 30 Mayıs'tan önce mevcut binalarında veya farklı binalarda okul olarak kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenenler, aynı anda dershane olarak da 1 Eylül 2015'e kadar faaliyetlerine devam edebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığının Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre, dönüşüm programına alınan dershanelerden, 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren taahhüt ettiği özel okula dönüşecek olanlardan, 30 Mayıs 2015'ten önce mevcut binalarında veya farklı binalarda okul olarak kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenen kurumlar, aynı anda 1 Eylül 2015'e kadar faaliyetlerine devam edebilecek.

Dönüşüm programına alınan dershanelerin kurucuları, kurumlarını mevcut binalarında okula dönüştürmek isterse 1 Eylül 2015'e kadar Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesine uygun hale getireceğine dair noter onaylı taahhütname, geçici yerleşim planı ve en az bir yıllık kira sözleşmesi, kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatının verilebilmesi için istenen belgelerle valiliğe müracaat edecek. Okulun kontenjanı geçici yerleşim planı üzerinden belirlenecek.

Haberin Devamı

Kurumun farklı binada okula dönüştürülmek istenmesi durumunda da kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatının verilebilmesi için talep edilen belgeler istenecek.

Özel okullar bahçesi bulunan ve müstakil binalarda, okul öncesi eğitim, ilkokul ve ortaokul ya da ortaokul ve ortaöğretim okulu veyahut birden fazla ortaöğretim okulu açabilecek.

Özel eğitim kurumu sahipleri aynı binanın birbirine geçişi olan farklı blokları dışında aynı katta okulların ders yapılan bölümlerini bulunduramayacak.

Aynı ilde olmak üzere özel eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve rehber öğretmen dışındaki eğitim personeline, başka kurumlarda da ders saati ücretli olarak görev verilebilecek. Eğitim personelinin toplam ders saati sayısı kurumlarda 40 saati geçemeyecek. Okul öncesi eğitim kurumlarında ise eğitim personelinin toplam haftalık ders saati sayısı, asıl görevli aylık ücretli olarak çalıştığı kurumun dengi resmi örgün veya yaygın eğitim kurumunda eğitim personelinin girebileceği ders saati sayısını geçemeyecek.

Haberin Devamı

Eğitim personeli olarak görev yapma nitelik ve şartlarını taşıyan ve herhangi bir kurumda çalışmayanlara, kurumlarda haftada 40 saati, okul öncesi eğitim kurumlarında ise dengi resmi okul öğretmenlerinin haftada girebileceği ders saati kadar ücretli olarak görev verilebilecek.