Gazete Vatan Logo

Özel okul teşvikinde ikinci hafta

Özel okula devam edecek öğrenciler için verilecek eğitim öğretim desteği başvurusunu kaçıranlar için ikinci başvurular bugün alınmaya başlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için başvuru ve onay işlemleri 29 Ağustos’ta tamamlandı ve 1 Eylül’de eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan özel okullar ve öğrenciler MEB’in resmi internet sitesinde ilan edildi. Ancak eğitim öğretim desteği başvurusunu kaçıran öğrencilerin talebi üzerine ikinci başvuru ve yerleştirme takvimi hazırlandı. Buna göre, 1 Eylül 2014 itibariyle eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, tercihlerine göre herhangi bir özel okula yerleştirilmişlerse, ikinci tercih başvuru yapamayacaklar.

Lise öğrencisine 3500 TL

1 Eylül 2014 itibariyle eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, tercihlerine göre herhangi bir okula yerleşemedikleri takdirde başvuruya gerek olmadan ikinci yerleştirme işlemi için tercih yapma hakkına sahip olacaklar. Eğitim ve öğretim desteği için ikinci başvuru işlemleri öğrencinin velisi ya da vasisi tarafından öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi okul müdürlüğü tarafından yapılacak. İkinci başvuru ve yerleştirme takvimine göre, bugünden itibaren 18 Eylül’e kadar öğrencilerin e-okul üzerinden başvuruları alınacak. Destekten yararlanacak öğrenciler, 19 Eylül’de ilan edilecek. 20-23 Eylül’de destekten yararlanacak öğrencilerin tercihleri alınacak. Yerleştirme sonuçlarının 24 Eylül’de ilanının ardından kesin kayıtlar 25-30 Eylül’de yapılacak. Okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gideceklere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500 lira eğitim öğretim desteği verilecek.

Haberin Devamı

‘Okula uyum eğitimi’ bugün başlıyor

Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıflara kayıt olan öğrencilerin uyum eğitimi, bugün başlıyor. Liselere uyum programı da aynı tarihte 41 ilde belirlenen 87 okulda gerçekleştirilecek.

Uyum programı kapsamında farklı okullardan gelen öğrencilerin yeni gittikleri okullara daha çabuk uyum sağlamaları amacıyla okullarda “hoşgeldin” karşılamaları, okul tanıtım etkinlikleri, öğretmen tanışma etkinlikleri, arkadaş kaynaşma etkinlikleri ve okul kuralları tanıtımı gibi bir dizi etkinlik yapılacak. Okul öncesi, ilkokul, ortaokullara başlayacak öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılının başlama tarihi olan 15 Eylül’den bir hafta önce okula başlayacak. Bu kapsamda, yarın başlayacak uyum eğitimi 12 Eylül Cuma sona erecek. Öte yandan İlk kez 2013 yılında 12 pilot ilde uygulanmaya başlanan Ortaöğretime Uyum Programı, 2014-2015 eğitim öğretim yılında 41 ilde belirlenen 87 okulda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı