Gazete Vatan Logo

Özel okul teşvik başvuruları başladı!

Milli Eğitim Bakanlığının özel okula gidecek öğrencilere vereceği teşvikler için başvurular, 10 Ağustos'ta başladı! Başvurular 2 Eylül'de sona erecek.

Özel okul teşvik başvuruları başladı!

Teşvikten yararlanmak isteyen özel okullar MEBBİS, öğrenciler ise e-Okul üzerinden başvuru yapacak.

Milli eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, özel okullarda öğrenim göreceklere verilecek eğitim öğretim desteği başvurularında velilere, çocukları için "alternatifli tercih" yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

Yelkenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl ilk kez verilen özel okullardaki öğrencilere eğitim öğretim desteğine başvuruların 10 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapılacağını hatırlattı.

Yelkenci, bu yıl okul öncesinde 20 bin, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 50'şer bin, temel lise ve diğer lise düzeyindeki okullarda ise 110 bin olmak üzere 230 bin öğrencinin teşvikten faydalanacağını ifade etti.

Ödemeler konusunda düzenlemeye gidildiğini ifade eden Yelkenci, "Geçen yıl okul öncesinde 2 bin 500 lira destek vermiştik, bu yıl o 2 bin 680 lira, ilkokul ve temel lise kademelerinde 3 bin lira destek vermiştik, bu yıl 3 bin 220 lira olacak. Ortaokul ve lisede de 3 bin 500 lira destek vermiştik o ücret de 3 bin 750 lira olacak. Maliye Bakanlığımız kümülatif olarak ücretlere 7,2 oranında zam yapmış oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖZEL OKUL TEŞVİĞİ BAŞVURULARI

Tercihler sonrasında 11 Eylül'de yerleştirme sonuçlarını ilan edeceklerine bildiren Yelkenci, öğrencilerin yerleştikleri okullara, 14-21 Eylül'de mutlaka kayıt yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

İlk kayıtların ardından açılan kontenjanlar için daha önceki başvurular ve tercihler üzerinden 22 Eylül'de yeni sıralama yapacaklarını kaydeden Yelkenci, ek yerleştirme sonuçlarının ise 22 Eylül'de açıklanacağını, buna ilişkin kayıtların da 22-30 Eylül'de gerçekleştirileceğini belirtti.

E-OKUL İLE BAŞVURU İMKANI

Okul öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve ana sınıfları) öğrenim görecek, yaşları 48-66 ay arasında olan öğrencilerin velileri veya vasileri, eğitim ve öğretim desteği için resmi veya özel okullardan e-Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuracak.

Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerinin velileri veya vasileri, okul öncesi eğitim yapılan resmi veya özel okullara kesin kayıtlarını yaptırarak eğitim ve öğretim desteği için e- Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvurabilecek.

Haberin Devamı

TEŞVİK VERİLECEK OKUL TÜRLERİ

'Özel Okullarda Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler İçin Verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu'nda yer alan bilgiye göre teşvik verilecek özel okul türleri ise şöyle:

Anadolu güzel sanatlar lisesi, Anadolu lisesi, Ermeni ilkokulu, Ermeni okul öncesi kurumu, Ermeni ortaokulu, Ermeni ortaöğretim okulu, özel fen lisesi, hazırlık sınıfı bulunan Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Musevi ilkokulu, Musevi okul öncesi kurumu, Musevi ortaokulu, Musevi ortaöğretim okulu, Rum ilkokulu, Rum ortaokulu, Rum ortaöğretim kurumu, sosyal bilimler lisesi, spor lisesi, temel lise, Türk ilkokulu, Türk okul öncesi kurumu, Türk ortaokulu, laboratuvar lisesi, fen ve teknoloji lisesi.

Haberin Devamı