Gazete Vatan Logo

Özel jet Atatürk Havalimanı'nda düştü! İlk görüntüler...

TC-KON tescilli özel jet Atatürk Havalimanında özel jetin acil iniş yaptığı sırada pistten çıktığı ve daha sonra alev aldığı bildirildi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetlkilileri Atatürk Havalimanındaki jet kazasında pilot dahil 4 yaralı olduğunu bildirdiler. Bakanlık, Atatürk Havalimanının ulaşıma açıldığını belirtti.

Özel jet Atatürk Havalimanı'nda düştü! İlk görüntüler...

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda özel bir holdinge ait TC-KON tescilli özel jetin acil iniş yaptığı sırada pistten çıktığı ve daha sonra alev aldığı bildirildi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetlkilileri Atatürk Havalimanındaki jet kazasında pilot dahil 4 yaralı olduğunu bildirdiler. Bakanlık, Atatürk Havalimanının ulaşıma açıldığını belirtti.
Kıbrıs'a gitmek için İstanbul'dan havalanan uçak, arıza sinyali alınca geri döndü. Uçağın iniş yaptığı sırada lastiği patladı ve sürüklenmeye başladı. Alev alan uçağı havalimanı itfaiyesi müdahale ederek söndürdü.
MÜRETTEBATIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Uçakta pilotlar Muzaffer Küçük ile Mehmet Metin Turan, hostes Duygu Doğançay ile yolcu Mehmet Şahin Fener'in bulunduğu bildirildi.

VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA
İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Dört kişi var uçak içerisinde, 3'ü mürettebat, 1'i yolcu. Hepsinin durumu iyi, herhangi bir can kaybı yok, hastanede tedavileri devam ediyor. Hepsi Türk vatandaşı. İki pilot, bir hostes ve bir yolcu. Henüz hastanede, basit de olsa yaralanmış durumdalar ve tedavi altındalar. Havalimanı trafiğini çok kısa bir süre etkiledi ama hemen uçuşlar normal şekline dönüştü ve şu anda yüzde 100 uçuş sağlanıyor havaalanımızda" açıklamasında bulundu.
JETİN FIRLAYAN TEKERİ
Atatürk Havalimanı'nda yaşanan özel jet kazasının ardından olay yeri inceleme ekipleri kaza noktasında çalışmalar yaptı. Jetin kazada fırlayan tekeri de kameralara yansıdı.
Atatürk Havalimanı'nda yaşanan özel jet kazasının ardından bölgeye olay yeri inceleme ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen uçağın enkazını ve çevresini inceleyen ekipler mürettebatın da eşyalarına baktı. Ekiplerin mürettebata ait olan çantaları incelediği görüldü. Jetin kazada fırlayan tekeri de görüntülendi.
TC-KON tescilli özel jet

Haberin Devamı