Gazete Vatan Logo

Özel hastanede tuvalette doğum yaptı!

İstanbul’da özel bir hastaneye erken doğum riskiyle yatan bir kadın, lavaboda kendi başına doğum yaptı. Hastanenin doğumu kendileri yaptırmış gibi epikriz raporu da düzenlediğini belirten G.S. kurumdan şikâyetçi oldu

Özel hastanede tuvalette doğum yaptı!

İstanbul Esenyurt’ta erken doğum riskiyle medikal takip için özel bir hastaneye yatan anne adayı G.S. (29), doğumun ertelenmesi için ilaçlı tedaviye alındı. Hastanede 2 gün geçiren S., gece saatlerinde ağrılarının arttığını ve doğumun başlayabileceğini belirterek medikal ekipten yardım istedi. Ancak iddiaya göre S.’nin bu talebi doktorların “Doğum şu an için gerçekleşmez’ denilerek geri çevrildi ve genç kadına ağrılarını azaltmak amacıyla ağrı kesici verildi.

"ÇOK KAN KAYBETTİ"

Milliyet'ten Furkan Özkara'nın haberine göre; ilacı aldıktan sonra ağrıları giderek şiddetlenen G.S., birkaç saat sonra tuvalete gitmek için yatağından kalktığında doğumu başladı. G.S. o anları şöyle anlattı: “Gece 01.30 civarlarıydı. Akşamdan beri artan ağrılarım sebebiyle ağrı kesici ilacı almak zorunda kaldım. Sancım daha da artınca lavabo ihtiyacımı gidermek için banyoya yöneldim. Kapıyı açarken bebeğimin kafası geldi elime. Eşim panik oldu, bebeği tutmaya çalıştım fakat elimden kayarak yere düştü. Hastane çalışanlarından kimse yoktu yanımızda. Çocuğumu yerden de ben aldım. Kordonu da kendiliğinden koptu.”

Haberin Devamı

Erken doğum yapacağını bildiğini ancak odada doğumu kendisinin gerçekleştireceğinin aklının ucundan dahi geçmediğini anlatan kadın, bir kilo 340 gram ağırlığında dünyaya gelen kızını yaşanan olaydan sonra başka bir hastaneye götürdüklerini söyledi.

Kızının yaklaşık 3 hafta küvözde kalacağını anlatan G.S., “Hastane doğumu kendileri yaptırmış gibi bir epikriz raporu hazırlamış. Doğumun odada kendilerinin müdahalesiyle gerçekleştiğini yazan bir tutanak imzalatmak istediler. Kabul etmedik. Diğer hastaneye gittiğimde bebeğimin doğum esnasında aşırı derecede kan kaybettiğini öğrendim. Kan değerleri çok düşük çıkmış, kan nakline ihtiyaç olabilir dediler” diye konuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hastaneden taburcu olurken kendilerine müdahaleli bir doğumun gerçekleştiğine dair bazı evraklar imzalatmak istediklerini savunan baba M.S. de, taleplerine rağmen epikriz raporunu düzeltmediklerini sonrasında da hastane ve sorumluluk hakkında şikayetçi olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

GEREĞİ YAPILACAK

Esenyurt İlçe sağlık Müdürü Hülya Sönmez de, “Sağlık Bakanlığı başvuru hattı ve ilçe müdürlüğümüze yapılan şikayet sonucu olaya dair inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Kurumdan hastaya ilişkin tüm bilgi ve belgeler talep edilmiştir. Olay, bir ihmalden kaynaklı yaşanmışsa gereği yapılacaktır” dedi.

HASTANE: AĞRISI YOKTU

İddiaların sorulduğu hastane yetkilisi ise şu açıklamayı yaptı: “32 haftalık bir gebe olan hasta doğum olabilir endişesiyle takibe alınıyor. Tedavi takip edilirken bir gün geçiyor, hastanın yine hiçbir ağrısı ya da kasılması yok. Hasta bir süre sonra tuvalete kalkıyor, daha sonra yatağına yatıyor. Daha sonra tekrar tuvalete yöneliyor. O anda doğum hadisesi meydana geliyor. Bunun öncesinde hastanın hiçbir ağrısının olmadığını belirtmek isterim. Babası çocuğu tutuyor. Bu arada hemşire diye bağırıyorlar. Hemşire gebe hanımla beraber geliyor. Çocuğun göbek bağını tutarak işlemi yapıyor. Yeni doğan tüm çocukların doğduktan sonra kan hücreleri baskılandığı için kan değerleri düşer.”

Haberin Devamı