Gazete Vatan Logo

Özel harekat sözlü mülakatları ne zaman yapılacak?

Merak ve heyecanla beklenen özel harekat sözlü mülakatlarının hangi tarihte yapılacağı araştırılıyor. Özel harekat sözlü mülakatlarına girmek için ne yapmak gerekir? Polis özel harekat (PÖH) eğitimleri nasıl verilecek? gibi soruların cevapları haberimizde...

Özel harekat sözlü mülakatları ne zaman yapılacak?

Özel harekat fiziksel parkuru geçenler şimdi sözlü mülakatların ne zaman yapılacağını merak ediyor. Polis özel harekat (PÖH) sözlü mülakatına nasıl katılmak gerektiği, verileceği eğitimler ve başarılı olamayanlara nasıl bir uygulama yapılacağı gibi soruların cevaplarını sizler için derledik. İşte ayrıntılar...

PÖH SÖZLÜ MÜLAKAT TARİHİ NASIL ÖĞRENİLECEK?

Mülakatlara çağrılan adaylar, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden hangi tarihte ve hangi başvuru ve sınav merkezinde Mülakat Sınavına gireceklerini T.C. kimlik numaraları ve e-devlet kapısı şifreleri ile sorgu yapmak suretiyle öğrenebilecek.

POLİS ÖZEL HAREKAT EĞİTİMİ KAÇ AY SÜRÜYOR?

6 aylık eğitime tabi tutulacak polis özel harekat öğrencilerine, 3 ay temel polislik eğitimi, 3 ay da temel Özel Harekât eğitimi verilecek. Polislik eğitiminde, daha çok teorik dersler öne çıkacak. Sonraki aşamada gündeme gelecek pratik eğitimde polislere, her türlü hava şartlarında zorluklara karşı nasıl hareket edecekleri uygulamalı olarak gösterilecek.

Haberin Devamı

EĞİTİMLERİ GEÇEMEYENLERE NE OLACAK?

Eğitimler hakkında kendilerine çok soru geldiğini ifade eden Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Gürel, “Eğitim için gelecek olan arkadaşların bunları düşünmelerine gerek yok. Biz gereken bütün eğitimleri, eğitim bittikten sonra operasyonel olarak sahaya yansıtacak şekilde, 1. bölge iller dediğimiz Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki en sıcak bölgelerde rahatlıkla çalışabilecek şekilde eğitimlerimizi arkadaşlarımıza vereceğiz. Tabi bu eğitimleri alan arkadaşlar bizimle birlikte çalışmaya başlayacaklar, diğer arkadaşlar da eğer eğitimlerde yetersiz görülürlerse bir şekilde ilişikleri kesilip normal hayatlarına devam edecekler” şeklinde konuştu.