Gazete Vatan Logo

Özel Harekat sözlü mülakat ne zaman? PÖH sözlü mülakatı

Polis Özel Harekat sözlü mülakatının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. En son 16 Ocak tarihinde PÖH fiziki yeterlilik sınavı gerçekleştirilmişti. İşte Polis Özel Harekat (PÖH) ile ilgili son durum...

Özel Harekat sözlü mülakat ne zaman? PÖH sözlü mülakatı

Binlerce başvuru olan Polis Özel Harekat (PÖH) sözlü mülakatının ne zaman yapılacağıyla ilgili açıklama bekleniyor. Polis Akademisi'nden konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. PÖH sınavıyla ilgili bilgileri sizler için derledik. İşte detaylar...

PÖH SÖZLÜ MÜLAKATLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Polis Özel Harekat olabilmek için bekleyen adaylar, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığınca gerçekleştirilecek PÖH Sözlü mülakat tarihlerinin açıklanmasını bekliyor. Şimdilik PÖH mülakatlarıyla ilgili resmi bir açıklama yok. Normalde 6 aylık eğitim süresinin bu yıl kısa tutulacağı ve mart ayı itibarıyla eğitimlerini bitiren PÖH adaylarının göreve başlayacağı açıklanmıştı. Polis Akademisi Başkanlığından şu an için PÖH mülakat tarihleriyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Açıklamanın bugünlerde yapılması bekleniyor.

Mülakatlara çağrılan adaylar, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden hangi tarihte ve hangi başvuru ve sınav merkezinde Mülakat Sınavına gireceklerini T.C. kimlik numaraları ve e-devlet kapısı şifreleri ile sorgu yapmak suretiyle öğrenebilecek.

Haberin Devamı

POLİS ÖZEL HAREKAT EĞİTİMİ KAÇ AY SÜRECEK?

6 aylık eğitime tabi tutulacak polis özel harekat öğrencilerine, 3 ay temel polislik eğitimi, 3 ay da temel Özel Harekât eğitimi verilecek. Polislik eğitiminde, daha çok teorik dersler öne çıkacak. Sonraki aşamada gündeme gelecek pratik eğitimde polislere, her türlü hava şartlarında zorluklara karşı nasıl hareket edecekleri uygulamalı olarak gösterilecek.

EĞİTİMLERİ GEÇEMEYENLERLE İLİŞİK KESİLECEK

Eğitimler hakkında kendilerine çok soru geldiğini ifade eden Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Gürel, “Eğitim için gelecek olan arkadaşların bunları düşünmelerine gerek yok. Biz gereken bütün eğitimleri, eğitim bittikten sonra operasyonel olarak sahaya yansıtacak şekilde, 1. bölge iller dediğimiz Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki en sıcak bölgelerde rahatlıkla çalışabilecek şekilde eğitimlerimizi arkadaşlarımıza vereceğiz. Tabi bu eğitimleri alan arkadaşlar bizimle birlikte çalışmaya başlayacaklar, diğer arkadaşlar da eğer eğitimlerde yetersiz görülürlerse bir şekilde ilişikleri kesilip normal hayatlarına devam edecekler” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı