Gazete Vatan Logo

9 Şubat'ta yapılan Özel Güvenlik (86. Dönem) sınav sonuçları ne zaman açıklanır ? (ÖGG sınav takvimi 2020)

86. dönem özel güvenlik sınav sonuçları açıklandı mı? sorusu yoğun bir şekilde araştırılıyor. 9 Şubat tarihinde sınava giren adaylar, sabırsızlıkla ÖGG sınavları hakkında araştırma yapıyor. "http://sinavsonuc.ozelguvenlik.pol.tr/" adresi üzerinden erişime açılacak olan özel güvenlik sonuçları merakla bekleniyor. 86. dönem Özel Güvenlik sınav ne zaman açıklanır? ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

9 Şubat'ta yapılan Özel Güvenlik (86. Dönem) sınav sonuçları ne zaman açıklanır ? (ÖGG sınav takvimi 2020)

Özel Güvenlik 86. Temel Eğitim ve 62. Yenileme Eğitimi, 3 Ocak itibariyle tamamlanmış ve adaylar 9 Şubat'ta sınava girmişti. Özel güvenlik olma kararı veren kişilerin girmesi zorunlu olan sınavlardan biri olan ÖGG sınavı sonuçları yakından takip ediliyor. Adaylar gözlerini ozelguvenlik.pol.tr duyurularına çevirdi. 86. Dönem ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı? Özel güvenlik sınav sonuçları 2020 ne zaman açıklanır? İşte ÖGG sınavı hakkında merak edilenler…

86. DÖNEM ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Özel güvenlik sınav sonuçları henüz açıklanmadı. ÖGG sınav sonuçlarının 28 Şubat 2020, sınav sorularının ve cevap anahtarları ise 12 Şubat 2020 tarihinde açıklanması bekleniyor.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için öncelikle kişinin güvenlik sertifikası olmalıdır. Bu sertifikalar silahlı ve silahsız olarak ayrılır. Silahlı sertifikanın sonunda Emniyet'in sınavına girerek adayların, en az 60 puan alması gerekir.

Silahlı güvenlik sertifikası için verilen eğitimler 120 saattir. 15 temel ders 3 de teorik ders bulunur. Eğitimin tamamlanması için 18 dersi tamamlamak gerekir.

Haberin Devamı

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için en az 21 yaşında şartı bulunur.

Silahsız eğitimlerde ise ders saati 100’dür. 15 gün verilen silahsız eğitimde ise yaş sınırı 18 ‘dir, ayrıca adayların en az orta okul mezunu olması gerekir.

Eğitimlerde özel güvenlik tedbirleri, özel güvenlik hukuku, silah bilgisi/atışı, güvenlik sistemi cihazları, kalabalık yönetimi ve kişi koruma gibi konular işlenir.

ÖGG MAAŞLARI NE KADAR?

Özel güvenlik görevlisi maaşları çalışılan yere ve statüye göre değiştiği gibi hizmet süres,, evli olup olmamaya kadar birçok değişkene bağlı değişir. Ortalama bir rakam verilirse, silahsız güvenlikler 2 bin 324, silahlılar ise 2 bin 600 TL maaş alınır.

Vardiya sorumlusu güvenliklerin maaşı ise 3 bin ila 3 bin 500, amir ve şeflerin maaşı ise 3 bin 500 ile -4 bin TL, müdürlerin de 4 bin 500 ila 5 bin 500 TL arası değişir.