Gazete Vatan Logo

Özel dedektif Esma'yı arıyor

40 yıl önce ABD’ye yerleşen ve 5 çocuğu olan Adana’lı Donuk ailesi tam bir dram yaşıyor. 17 yaşındaki kızları Esma’dan 9 aydır haber alamayan aile polise başvurdu, ancak sonuç alamadı. Polisten ümidi kesen aile özel dedektif tuttu

Özel dedektif Esma'yı arıyor

Adanalı Semra ve Mustafa Donuk çifti 40 yıl önce ABD’ye yerleşti. Aradan geçen süre içinde 5 çocukları dünyaya geldi. Pensilvanya’nın Levittown şehrinde yaşayan ailenin 3 Ekim’den itibaren üzerlerine kara bulutlar çöktü. Çünkü ailenin 4’üncü çocuğu olan Esma’dan o günden beri haber alınamıyor. 17 yaşındaki Esma, sabah evden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Ailenin son umudu ise tuttukları özel dedektif. Ayrıca kızları hakkında bilgi verenlere de bin dolar para ödülü vaat ediyor. Polislerin ifadesine göre Esma kaybolduktan bir hafta sonra 9 Ekim’de Briston Kasabası’nda görülmüş.

Anne Donuk VATAN’a konuştu: Kızıma ulaşacağım

Semra Donuk, kızının kaybolmasının ardından yaşananlarla ilgili VATAN’a konuştu: 3 Ekim’de sabah 6.30’da bize haber vermeden evden çıkmış. Evde olmadğını sabah 08.30’da uyandığımda gördüm. O gün okulu da yoktu. Yanına aldığı telefonu aradık, açmadı. Polisi aradık, bir hafta boyunca bizi geçiştirdiler. 12 gün sonra ilgilenen polis, bütün kamera ve telefon kayıtlarına baktı, iz bulunamadı. 9 ayda çok olaylar yaşadık. Burada kızımın kaybolduğu dönemde kaybolan başka bir kız vardı. Onun cesedi bulunduğunda benim kızım diye verdi televizyonlar. O gün yaşadığım en kötü gündü diyebilirim. Bu süreçte polis bizimle ilgilenmeyince özel dedektif tuttuk. Bizden ilk başta bin dolar aldı ancak daha sonra bize para almayacağını ve gönüllü olarak bu işi takip edeceğini söyledi. Ayrıca kızım hakkında bilgi verenlere ise bin dolar para ödülü koyduk.”

Haberin Devamı

Bu yıl mezun olacaktı

Kızı ile arasındaki iletişim hakkında ise şu bilgileri paylaştı: “Kızım okuldan bu sene mezun olacaktı. Uyumluydu. Sadece yemek yeme konusunda sorun yaşıyordu. Çalışıyordu, harçlığını çıkartıyordu. Maddi sıkıntımız yok. Ben 19 yıl çalışıp ABD’de emekli oldum. Eşim inşaat işleriyle uğraşıyor. Kızımın arkek arkadaşı ya da sevgilisi yoktu. Evden çıkarken yanına ne kimlik ne de cüzdan almış. Sadece telefonuyla çıkmış. Bütün bu koşullara rağmen ben umudumu koruyorum ve kızıma ulaşacağımı biliyorum.”

Haberin Devamı