Gazete Vatan Logo

Özdağ’a destek başkanlığa tepki

MHP’nin ihraç ettiği Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Özdağ ile MHP’li milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok, TBMM’de başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi

Özdağ’a destek başkanlığa tepki

Halaçoğlu, Özdağ’ın partiden ihraç kararını “Şiddetle kınıyoruz. Zira MHP tüzüğünün 63’üncü maddesi beşte bir çoğunlukla üst kurul delegelerinin imzasıyla kongrenin toplanabileceğini ve her dava arkadaşımızın da genel başkan adayı olabileceğini belirtmektedir. Bundan dolayı bir arkadaşımızın ihracını kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

‘Hayır’ oyu verecekler

Halaçoğlu, başkanlık ya da partili cumhurbaşkanlığı sistemine karşı olduklarını ve bunun ülkeyi bölünmeye götüreceğini savunarak, “Türk milliyetçileri ve ülkücüler olarak Türkiye’nin baskıcı başkanlık rejimine sürüklenmesine izin vermeme kararındayız. Nasıl başkanlığa karşıysak partili cumhurbaşkanlığına da karşıyız. TBMM’de bunun geçmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

‘MHP tabanı da karşı’

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ise MHP tabanının da başkanlık ya da partili cumhurbaşkanlığına şiddetle karşı olduğunu ileri sürerek, “Muhalif falan değiliz. Tabanın ta kendisiyiz” dedi.

Ümit Özdağ ise, “Ne değişmiştir ki Türkiye’yi bölecek proje Türkiye’nin bölünmesini engelleyecek proje haline gelmiştir” diye sordu. Özdağ, ihraç edilmesiyle ilgili de “Mesele benim ihraç edilip edilmemem değildir. Bundan 10 sene 2 gün önce yine ihraç edilmiştim. Demek her 10 senede bir ihraç zamanı geliyor ama sonra geri dönüyorum” dedi.

Haberin Devamı