Gazete Vatan Logo

Özak GYO en karlı firmalardan oldu

ÖZAK GYO, karlılıkta hissedarlarının yüzünü güldürdü

Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının 2014 yılı uluslararası muhasebe standartlarına ve mukayeseli karlılık analizine göre ÖZAK GYO halka açık şirketler arasında alanında en karlı firmalardan biri oldu.
Hissedarlarının güvenini boşa çıkarmayan ÖZAK GYO, projeleriyle ortaya koyduğu farkını, net dönem karı/net satış hasılatındaki yüzde 58 karlılık oranıyla da tescilledi.
ÖZAK GYO, emlak sektörüne kattığı sinerjiyle başarılarına bir yenisini daha ekledi. Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının 2014 yılı uluslararası muhasebe standartlarına ve mukayeseli karlılık analizine göre ÖZAK GYO, halka açık şirketler arasında kendi alanında en karlı kurumlar arasında yer alarak, hissedarlarının yüzünü güldürdü.
Antalya Belek’teki Ela Quality Resort Hotel ile turizm, İstanbul’da Hayat Tepe ve Bulvar 216 yatırımlarıyla emlak sektöründe son yıllarda emin adımlarla büyüyen ÖZAK GYO, ayrıca Sahilyolu, İzmir-Alsancak, Balmumcu, Didim, Demre, Mahmutbey ve Göktürk’teki gelecek projeleriyle de sektörde fark yaratmayı sürdürüyor.
Projelerinin yanı sıra mali tablolarında da sektörün önde gelen kurumları arasında yer alan
ÖZAK GYO, 31.12.2014 tarihli konsolide mali tablolarına göre satış karlılığı, özkaynak karlılığı ve aktif karlılığı oranları yönünden GYO sektöründe başarılı bir grafik ortaya koydu. Halka açık GYO’lar arasında net borç varlık oranı yönünden de kendi alanındaki en düşük orana sahip olan ÖZAK GYO, sektörün liderleri arasında yer aldığını gösterdi.
Buna göre ÖZAK GYO, net dönem karı/net satış hasılatında yüzde 58, net dönem karı/özkaynak tutarında yüzde 27, net dönem karı/toplam varlıklarında yüzde 14, net borçlar/toplam varlıklarında yüzde -19 oranında başarı gösterdi.

Haberin Devamı