Gazete Vatan Logo

Öz malikanede toplantı yapmış

Bursa’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen için yaptırıldığı ve örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı gerekçesiyle el konulma tedbiri uygulanan malikanenin devlete geçmesi için hazırlanan iddianamede, örgütün firari savcısı Zekeriya Öz’ün yurt dışına kaçmadan önce malikanede iş adamları, bazı hakim ve savcılarla toplantı yaptığına ilişkin tanık ifadelerine yer verildi. Gizli tanık Orhan ifadesinde:

Öz malikanede toplantı yapmış

2015 yılının haziran ayında toplam 8 kişi önce Sami Şentürk’e ait Bursa Mudanya’da bulunan malikanede toplanmışlar daha sonra da Uludağ’da Hüseyinalan mevkisinde Zekeriya Öz’ün kullandığı villada ikinci bir toplantı yapmışlar. Yaptıkları toplantının ne amaçlı olduğunu bilemiyorum. Bu toplantılardan sonra savcı Zekeriya Öz’ün yurt dışına kaçtığını basından öğrendim.

Para toplanmış

İddianamede ayrıca, yargılandığı davada etkin pişmanlık kapsamındaki ifadelerine yer verilen ev hapsindeki sanık Ş.U. da “Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile doğrudan görüşmedim. Ancak S.Ş’nin Bademli’de bulunan villasında iş adamları ile toplantılara katıldığını ve bağış topladığını duydum” ifadesini kullandı.