Gazete Vatan Logo

Oyunun kazananı Kayseri

Yenikapı mitingi, lig yarışının son haftası ve Fenerbahçe’nin Final Four mücadelesi aynı haftaya denk gelince seyyar satıcılar bayram etti. İstanbul’un dört bir köşesini tutan 2 bin Kayserili bayrakçı sadece dün 300 bin bayrak sattı. Özellikle Galatasaraylı taraftarlar gün boyu evlerini ve arabalarını bayraklarla süslerken bugün de sarı lacivertli taraftarların şampiyonluk coşkusuyla sokakları renklendirmesi bekleniyor. Satıcıların Fenerbahçeliler’den de umudu büyük

Oyunun kazananı Kayseri

Spor Toto Süper Lig’in son şampiyonu dün İzmir’de Göztepe’yi mağlup eden Galatasaray oldu. Tüm sezon boyunca heyecanın dorukta olduğu lig mücadelesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir dün akşam son kez taraftar karşısına çıkarken bu takımların şampiyonluk şanslarından nemalanmak isteyen seyyar satıcılar da sabah saatlerinden itibaren İstanbul’un dört bir yanına yayıldı.

250’şer satış yaparız

Şampiyonluk kutlamalarında kullanılacak bayrakların satışı için günün aydınlanması ile birlikte sayıları binlerle ifade edilen satıcılar metro ve metrobüs gibi kalabalık güzergahlarda buluşarak alan paylaşımı yaptı. 5’erli gruplar halinde duraklara ve meydanlara yayılan seyyar satıcıların çoğu aslında yıllardır İstanbul’da Türk bayrağı satan kişiler ancak hem şampiyonluk haftası hem de bugün oynanacak Final Four finalinin satışları patlatacak olması nedeniyle İstanbul’a Kayseri başta olmak üzere çok sayıda ilden takviyeyi getirdi.

Mecidiyeköy metrobüs durağında gün boyu bayrak satışı yapacağını belirten Kayserili Murat Göçer, bayrakları toptancıdan 10 liraya aldıklarını ve taraftarlara 30 liraya sattıklarını söyledi. İstanbul’da bayrak satan tüm seyyar satıcıların neredeyse tamamının Kayserili olduğunu ifade eden Göçer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nasıl tüm midyeciler Mardinliyse bayrakçılar da Kayserili. Bugün için Kayseri’den gelen çok sayıda arkadaşımız var. Sadece Kayserili bayrakçı sayısı 2 bin. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Bizler her gün çeşitli meydanlarda Türk bayrağı satıyoruz. Böyle özel günlerde de takım bayraklarına geçiyoruz. Herkes günü yaklaşık 250 bayrak satışı ile tamamlar. Gebze’den Beylikdüzü’ne kadar yayıldık. Her durakta 5’er kişi var. Akşam saatlerine doğru satışlarımızı tavan yapıyor.”

Haberin Devamı

ŞİMDİ SIRA FİNAL FOUR'DA!

İstanbul sokaklarında dün Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamaları ile başlayan hareketliliğin bu akşam Fenerbahçe Doğuş ile Reel Madrid arasında oynanacak Final Four mücadelesi ile devam etmesi bekleniyor. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da oynanacak mücadeleyi vatandaşlar başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin neredeyse her ilçesinde kurulacak dev ekranlardan takip edecek. Dün Galatasaraylılar’a şampiyonluk kutlamaları için bayrak satan Kayserililer’in radarında bugün Fenerbahçeli taraftarlar olacak. Özellikle Anadolu Yakası’nda çok sayıda bayrak ve formanın satılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Semte göre tarife

Aynı duraktaki bir başka bayrakçı Ahmet Kömür de ilçelere göre sattıkları bayrakların fiyatının değiştiğini, özellikle yanlarına bir lüks otomobil yanaştığında fiyatları 50 liradan açtıklarını anlattı. Dün genellikle Galatasaray bayrakları sattıklarını ifade eden Kömür, “Bugün de Fenerbahçe basketbol takımının Avrupa’da final maçı var. Neredeyse tüm ilçelerde dev ekranlar kurulacak binlerce insan bu ekranlardan takip edecek. Biz de Fenerbahçe bayrağı satacağız” dedi.

Hangi meslek hangi memlekette?

İstanbul’da bayrak satan seyyar satıcıların neredeyse hepsi Kayserili. Bunun nedeni de Kayseri’den işsizlik nedeni ile göç edip buraya gelen ilk vatandaşların bu işte tutunup yanına hızla diğer akrabalarını alması. İstanbul’da aynı şekilde Mardinli midyeciler de organize olmuş durumda. Hatta bu konuda çok sayıda haber bile yapılmış. Bunu başka örneklerle çoğaltmak gerekirse fırıncıların Trabzonlu, kasapların Erzincanlı, hurdacıların Niğdeli, garsonların Ağrılı, taksicilerin Sivaslı olmasını sayabiliriz.

Haberin Devamı

2 kat kazanç

Müsabaka günleri İstanbul’da maçın oynanacağı alanın çevresini büyük bir kalabalık sarıyor. Seyyar satıcılar da bu kalabalıkları fırsat bilip taraftarla köfte, ayran, su ve çekirdek ayrıca bayrak, atkı ve şapka gibi ürünler de satıyor. Her seyyar satıcı maç günlerinde satış için ortaya koyduğu sermayenin 2 katını kazanıyor.

Miting de sevindirdi

Sadece Lig’deki şampiyonluk mücadelesi ve Fenerbahçe’nin oynayacağı Final Four maçı değil Cuma günü Yenikapı’da yapılan mitingde de seyyar satıcıların çok sayıda bayrak ve benzeri malzeme satışı yaptıkları öğrenildi.