Gazete Vatan Logo

Oyuncuyum demek için tiyatro yapıyorum

Benim Neyim Eksik oyunuyla ilk defa tiyatro sahnesinde rol alacak Serenay Aktaş iddialı. Oyuncu artık dizilerin yanında tiyatro yapmaya devam edeceğini söylüyor

Oyuncuyum demek için tiyatro yapıyorum

İlk defa bir tiyatro oyununda yer alacaksın heyecanlı mısın?

Çok heyecanlıyım. Tiyatroya görüşmeye giderken panik içindeydim, çok korktum. Bir yandan bu işi yapabileceğimi biliyordum bir yandan da ya yapamazsam diye düşünüyordum. Daha sonra hocam Serkan Atar'la konuşup çalışmaya başladıktan sonra keşke bana daha çok skeç yazılsa demeye başladım. Tiyatro çok daha fazla emek, enerji ve dikkat istiyormuş. İnsana bir güven ve bir duruş getiriyormuş.

Sana özel yazılan bir rol var. Hikayedeki yerin nedir?

Evet bana özel yazıldı. Sadece başta oyuncu anlatıcı pozisyondaydım ama Serkan hocam beni düşünerek bir skeç yazmış. O skeçte yeteneksiz bir oyuncuyu oynarken, bana başarılı ve işe yeni başlamış bir yönetmeni oynuyorum. Zor bir rol çünkü duygusal olarak çok yükseltilmesi gerek. Bütün yük biraz benim omuzlarımda bunun stresi içindeyim. Üç haftadan beri her gün provadayız. Tabii oyun günümüz yaklaştıkça uykularım kaçıyor. Hatta rüyalarıma giriyor. Alkışlandığımı görüyorum.

Hiçbir rol beni korkutmuyor

Haberin Devamı

Bu dönem sadece tiyatro mu olacak?

Hem tiyatro yapayım, hem dizide yer alayım, çalışmaktan nefes almayayım istiyorum.

Kendin için yazılmasını beklediğin başka bir rol var mı?

İçinde aksiyonu olan bir işte yer almak isterim. Hep hayal ettiğim şey polis veya ajanı canlandırmak. Bana uzak rolleri oynamak daha zevkli oluyor. Bence bir rol bana ne kadar ters o kadar iyi. Kendim gibi bir sporcuyu oynasam mı oyunculuğumu konuştururum bir daramda kapıcı kızını oynasam mı? Bana benzemeyen rolleri oynamaktan yanayım. Bu yüzden hiçbir rol beni korkutmuyor. Oyuncuysan hepsini oynamalısın.

Başarıya odaklandım

Nelerden hoşlanmıyorsun?

Kimse gibi olmak istemiyorum ve biriyle kıyaslanmaktan nefret ediyorum. Birine benzemekten de benzetilmekten de hiç hoşlanmıyorum. Bazen beni Serenay Sarıkaya'yla kıyaslıyorlar gülüyorum. Herkesin başarısı kendine. Ben kendi başarıma odaklıyım. İlla şunun gibi olayım diye bir derdim yok ama çok saygı duyduğum isimler var. Mesela Angelina Jolie'nin oynadığı roller tam benlik.

Haberin Devamı

Cesur bir oyuncu

Serenay nasıl bir öğrennci?

Serkan Atar;

Tiyatro herkesin yapabileceği bir şey değil. Er meydanıdır. Serenay zoru başarabilecek potansiyelde bir oyuncu. Çalışmamız sırasında gördüm ki gerçekten çok yetenekli, egolarını geri planda tutan ve yeni bir dünyaya adım atabilen cesur biri.