Gazete Vatan Logo

Oyunculuk yapmaya evlenince de devam edeceğim

Oyunculuk yapmaya evlenince de devam edeceğim

Tutar mı Tutar dizisiyle ilk defa komediyi deneyen Ceyda Ateş, ‘Türkiye’de star olmak çok kolay’ diyor. Buğra Toplusoy’la ilişkisi gündemden düşmeyen Ateş, ‘Evlensem çocuk yapsam da oyunculuk devam eder’ diyor.

Beş yaşında Türkiye’nin en güzel çocuğu seçildiniz ve altı yaşında reklamlarda oynayarak kameralarla tanıştınız. Yani sizi tam 21 yıldır izliyoruz. Peki bulunmak istediğiniz noktada mısınız?

Tam değil ama olması gerektiği gibi ilerliyorum. Daha da iyi olabilir tabii; olacağını da biliyorum zaten. Şu an sadece biraz daha ağır adımlarla gidiyorum çünkü her şey daha sağlam oluyor.

Bunca deneyim ve güzelliğinize rağmen şimdilik Türkiye’nin kadın starları diye saydığımız ilk üç isim arasında yoksunuz. Neden sizce?

Valla bilmiyorum, nasıl bir şanssa bu... Bir diziyle ünlü olan insanlar oluyor. Bense senelerdir uğraşıyorum. İnsanların algısını da çözemedim; bu camiada nasıl bir algıyla yaklaştıklarını da bilemediğim için. O yüzden kendi haline bıraktım; ister üçe gireyim ister beşe. Benim için önemli olan işim, emin adımlarla ilerleyeyim bu bana yeter. İlk üçe veya beşe giren kadınların da daha sonra ne olduğunu görüyoruz. Sadece Türkiye’deki algı yanlış; çok yanlış kişilere çok yanlış şeyler yüklüyorlar.

Haberin Devamı

Ülkemizde çok mu çabuk şöhret olunuyor?

Evet, çok çabuk olunuyor. Oyuncu olmayan bir insana çok iyi oyuncu muamelesi yapıyorlar. İnanın Türkiye’de star olmak artık çok kolay. Bir dizi, bir yarışma... Yeteneği olan da olmayan da güzel veya yakışıklıysa buradan yürürüz diyorlar. Ancak yönetmenin zorlamasıyla oynayabiliyor. Tabii hiç oyuncu olmayan biri de kendini geliştirebiliyor. En önemlisi Çağatay Ulusoy. İlk dizisinde birlikteydik. Kendini geliştirdi, hala da geliştiriyor. Başarılı bir çocuk oldu. Ama nadir insanlar bunu yapabiliyor.

Yeni diziniz Tutar mı Tutar haberleri yapılırken sanki çok uzun süre ara vermişsiniz gibi, gazeteler hep “komediyle geri döndü“ başlığı attı...

(Gülüyor) Gören de üç yıldır ekranda yoktum sanacak. Şu da var ki ben basından da uzak duruyorum; zaten yeterince saçma sapan şeyler çıktığı için... Dediğim gibi çok farklı bakış açıları var; güzellik şu an yetenekten bir tık önde geliyor. Güzel bir kızdır; ama rol yapamıyordur. Yetenek de çok önemli. Ben yeteneksiz olsaydım Adını Feriha Koydum dizisinde canlandırdığım Hande’yi bu kadar insana nasıl aşılayabilirdim. Sadece güzelliğimle götüremezdim ki bu işi.

Haberin Devamı

Beni çok havalı, kaprisli sanıyorlar

Gelelim yeni diziniz Tutar mı Tutar’a... Nasılmış komedi oynamak, sevdiniz mi?
Bana bu projenin yanısıra pek çok proje geldi. Fakat ilk defa komedi yapacak olmak cazip geldi. BKM ile çalışmayı da çok istemiştim. Dizide Süreyya karakterini canlandırıyorum. Mahallenin güzel ve zengin kızı... İnsanlar dışardan onu çok naif görürken birden “naber oğlum” diye konuşabilecek bir kız, erkeksi biraz. Paşhan’ın Yılmazel’in imkansız aşkı.
Yakın mı bu rol size yoksa zorluyor mu biraz?
Açıkçası burada kendimi oynuyorum, ekstra bir çaba sarf etmiyorum. Arkadaşlarım bana hep komedi oynaman gerek diyordu.
Diziniz ya uzun ömürlü olmazsa...
İnsanların şu isim bu dizide olmasaydı tutardı tarzında söylemleri var. Böyle bir şey yok. Bugün top isimlerin de dizileri yayından kalktı. Bu başarıyı da başarısızlığı da tek bir isme yüklemelerinden çok sıkıldım.
Günlük hayatta komik bir kız mısınızdır?
Hem de çok. Arkadaşlarım bana çok güler, “seninle vakit nasıl geçiyor anlamıyoruz” derler. Bir de rahatımdır, etraf ne der diye düşünmem. “Dışardan bakınca gayet güzel bir kadın ama içi erkek çocuğu, tam bir muzur” der Paşhan Yılmazel de başkaları da. Genelde enerjim hep yüksektir.
Açıkçası ben de daha snob zannediyordum sizi...
Yok hiç değilimdir. Beni çok havalı, soğuk, kaprisli sanıyorlar. Hatta sette benimle hiç çalışmayan insanlar çok şaşırıyorlar. Gereksiz kaprislerim, egolarım yoktur.
Sanki sakarsınz biraz da...
Evet, bildiniz... Çok düşerim ve kendime çok gülerim.
Kıskanıldığımı hissediyorum

Haberin Devamı

Bundan sonra komediyle mi devam etmek istiyorsunuz?
Öyle bir tercihim yok. Bu diziden sonra bir dramda yine bir kötü karakter canlandırabilirim.
Komedyenlerden kime gülersiniz; Şahan mı yoksa Cem Yılmaz mı?
İkisi de kendi alanında çok başarılı. İkisine de güldüğüm noktalar var. İkisinin de filminde rol almak isterim; biri daha absürd diğeri daha sofistike.
Dizi nedeniyle yaz tatili planları suya mı düştü?
Ben çalışmayı seviyorum. Ama arada fırsat bulursam giderim. Günübirlik bile uzun yol yapmışlığım vardır. 10 saat bile sürse gider görür aynı gün geri gelebilirim. Biraz deli bir ruha sahibim. Diyelim ki yarın çekim yok, hemen gidebilirim bir yerlere. Ancak şu sıralar benim için çalışmak daha önemli, tatili her zaman yaparım.
Nazar boncuğu taşır mısınız?
Yok taşımam, çok hoşuma gitmiyor. Burnum kırıldığı dönemde o kadar da çok getiren olmuştu ki... Hatta o dönem başka kazalar da yaşadım; kaburgam incindi, ayak bağlarım koptu sonrasında da zehirlendim. Nazara yani kötü enerjiye inanıyorum ama bunu düşünmemeye çalışıyorum.
Malum çoğu kadın hemcinslerine karşı kıskançtır. Siz de kıskanılıyor musunuz?
Evet, çok hissediyorum bunu. Sanki tüm enerjimi alıyorlar benden. Zaten elbisen ne güzel diyorlar, ya elbiseme bir şey oluyor ya da ben bir yere çarpıyorum.
Seksi değil afacan bir oğlan çocuğuyum
Hayalinizdeki rol nedir?
10 yıl bale yaptım, profesyonel de biniciyim. İlk Siyah Kuğu filmini izlediğimde şizofreni oynamak istemiştim. Zeyna’yı izlediğimde de savaşçı bir kadını oynamak istemiştim. İkisi de güzel olur.
Ancak size genelde zengin kız rolleri geliyor...
Yapımcıların algısı şu; “Türk kızlarına göre çok Avrupaisin” diyorlar. Zaten beni hiç kimse Türk sanmıyor; Avrupaya gittiğimde de çok şaşırıyorlar.
Sosyal medyada sizin için seksi kadın diye yazan da çok...
Kendimi hiç seksi hissetmiyorum. Zaten bu tarz yazıları okuyunca neremde ne buluyorlar acaba diyorum. 1.90 cm. falan olsam, bir albenim olsa anlayacağım da... Kendimi afacan bir çocuk gibi görüyorum. Hiç kendimi olgun bir kadın gibi hissetmiyorum.
Erkek kendi ayakları üzerinde durmalı!
Özel hayatınız çok fazla gündeme geldi. Buğra Toplusoy’la ilişkiniz üzerine yazıldı çizildi. Rahatsız oldunuz mu?
Susmayı tercih ettim. Çünkü kafama hiç takmadım. Onlar benim hayatımda ne olduğunu biliyorlar mı? İsteyen öyle düşünsün; hiç umrumda değil. Ben yaşadığım şeyleri biliyorum; isteyen istediğini yazsın.
Evlilik ve çocuk olursa da oyunculuk devam eder?
Eder, her zaman eder.
Erkekte sizi en etkileyen tavır?
Kendi ayakları üzerinde durabilen bir insan etkiler beni. Ben çocukluktan beri kendi ayaklarımın üzerinde durduğum için karşımdakinden de durmasını isterim.
Kıskanç mısınız?
Evet.

Haberin Devamı