Gazete Vatan Logo

Oyunculuk sınırsız uçsuz bucaksız bir meslek

Yakında ekranlarda olacak Kızım dizisinde Sevgi karakterini canlandıran Sinem Ünsal, “Biz duyguların ön planda yaşandığı, yaraları olan bir toplumuz. Hepimizin iyileşmeye, tamamlanmaya ihtiyacı var” diyor.

Oyunculuk sınırsız uçsuz bucaksız bir meslek

Kızım dizisi ile yeniden ekranlardasınız. Nasıl bir dizi “Kızım”?

Biz duyguların ön planda yaşandığı, yaraları olan bir toplumuz. Hepimizin iyileşmeye, tamamlanmaya ihtiyacı var. Kızım’da izleyenler tam da bunlara tanık olacak. En önemlisi de tek bi duyguya boğulmayacaklar, acısıyla tatlısıyla rengarenk bir dizi izleyecekler.

Canlandırdığınız Sevgi nasıl biri? Bağdaşan yönleriniz var mı?

Sevgi, ait olduğu toplumun orta standardında yetiştirilmiş bir kadın. Sevecen, merhametli, dürüst. Özünde ekstrem duygulardan ya da tepkilerden uzak ama bize sürpriz yapabilir. Çünkü diğer karakterler gibi o da gerçek hayatın içinden.

Moda ile aranız nasıl?

Aramın nasıl olduğunu dahi bilmeyecek kadar ilgisizim modaya. Belki klasik bir cümle haline geldi ama rahat hissetmediğim bir şeyle sokağa çıkamam.

Doğallığı önemserim

Güzellik sırlarınız neler?

Tabii ki hiç bir sırrım yok. Fiziken sahip olduğum her şeyi beslenmeme borçluyum, sağlıklı beslenmek benim huyum oldu.

Nasıl bir projede yer almak istersiniz?

Özellikle söyleyebileceğim bir çeşit yok aslında. Her zaman projenin temel duygusunu, genel atmosferini bütünüyle hissedebileceğim işlerde olmak isterim.

Haberin Devamı

Nasıl bir karakter sizi cezbeder?

Çok ciddi psikolojik rahatsızlıkları, travmaları olan bir karakter beni çok heyecanlandırır.

Oyunculukta nelere dikkat ediyorsunuz?

Rolün kendi içinde tutarlılığını korumaya dikkat ederim. Ve projenin özellikle tercih ettiği bir yönelim yoksa doğallık, gerçekle yakınlık benim için önemlidir.

Oyunculuk yapabileceğim tek meslek

Setler stresli ortamlar. Bununla nasıl başa çıkıyorsunuz?
Kızım seti de dahil şimdiye kadar içinde bulunduğum setler konusunda inanılmaz şanslıyım. Hep en kolay şekilde işimizi yapabilmemiz için çabalayan oyuncu kadrosu ve ekiple çalıştım. Hal böyle olunca işimizin stresinden çok keyfini almış oluyoruz.
Neden oyunculuğu seçtiniz? Düşlediğiniz bir meslek miydi?
Oyunculuk kendimi içinde görebildiğim tek meslekti. Başka bir şey yapmak istemezdim. Sınırsız, uçsuz bucaksız, yaşı yeri, sonu olmayan bir meslek.
Oyunculukta başarı için olmazsa olmazlarınız nelerdir?
Merak, sabır, çalışmak ilk aklıma gelenler. Az önce de söylediğim gibi sınırsız bir meslek bizimkisi. Merak edip deneyip çalışarak sonsuz bir ilerleme kaydedebiliriz.
Canlandıracağım karakteri hissediyorsam oynarım
Bir projeyi seçerken en çok nelere dikkat ediyorsunuz?
Dikkat ettiğim birçok nokta var ama genel bir şey söylemek gerekirse; canlandıracağım karakteri hissedebilmek anlamak diyebilirim ki bu iyi bir senaryoyla kendiliğinden gerçekleşiyor.
Tiyatro ile aranız nasıl?
Tiyatro izleyicisi olmaktan müthiş keyif alıyorum. Bu sezon ilk kez sahnede olmayı deneyimleyeceğim. Cihangir Atölye Sahnesi’nde oyunumuz var!

Haberin Devamı