Gazete Vatan Logo

Oyunculuk bir fark yaratma sanatı

Birçok dizi ve sinema filminden tanıdığımız Ceren Benderlioğlu, iyi bir oyuncu olmak için eğitim şart olduğunu belirterek, “Kağıt üzerinde yazılan duygular ve kelimeler sadece anahtar, o anahtarla doğru kapıyı açmak için iyi bir eğitim almak önemli” diyor.

Oyunculuk bir fark yaratma sanatı

Radyo Tv ve Sinema bölümü mezunusunuz, kamera önüyle tanışmanız nasıl oldu?

Okulu kazanmadan bir yıl önce başladı oyunculuk serüveni. Aslına bakarsanız hep spor kariyerim olacağını düşünmüştüm. Üniversiteye hazırlandığım dönemde bir düğünde aynı masada oturduğum TRT’de çalışan büyüklerim bende potansiyel olduğunu görüp bana bir kapı açtı. Ben de o kapıdan girip doğrusu yanlışı ve eğitimle 13-14 yıldır bu mesleği yapıyorum.

Sizi hep reytingi yüksek dizilerde görüyoruz. Bu durumu güzellik mi, şans mı yoksa yetenekle mi açıklıyorsunuz?

Güzellik, şans bir yere kadar... Önemli olan doğru eğitim. Kendinizdeki eksikleri bulup onları yoğurarak fark yaratma sanatı oyunculuk. Kağıt üzerinde yazılan duygular ve kelimeler sadece anahtar o anahtarla doğru kapıyı açmak için iyi bir eğitim almak farkında ve bilincinde olmak çok önemli.

Eşiniz Emir Benderlioğlu da sizin gibi oyuncu. Bir oyuncu ile evli olmanın artı ve eksileri neler?
Bir düzenimiz var ikimizde ev ve düzen seven insanlarız. Önce anne babayız mesleğimizi tutkuyla yapan. Stresli olduğumuz zamanlarda birbirimizi daha iyi anlayabiliyoruz.
Birbirinizin oyunculuğunu eleştirir misiniz?
Eleştirilmeyi severim özellikle eleştiren kişi sevgiyle yola çıkıyorsa. Hedefe ulaşmak için konuşmak, anlamak ve ifade etmek gerekir.
Eşinizle en son 2016’da “Kız Kaçıran” filminde birlikte oynamışsınız. Yine aynı projede yer almayı düşünüyor musunuz?
Çok keyifli bir işti. Onur duyarım aynı projede birlikte oynamaktan. Ama illa birlikte oynayalım gibi bir durumumuz yok. Ki kısa bir süre sonra ufakta olsa bir yerde sürpriz tabii burası birlikte oynadık yayınlanacak. Emir Bey eşim olmasından sonra mesleğimde bana yardımcı iyi bir yoldaş ve hoca. Ondan ve onunla birlikte çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.
Dizilerin ilk bölümünü kaçırmam
Birçok oyuncunun tiyatro sahnesine çıkma hayali var, sizin böyle bir planınız var mı?
Geçtiğimiz sene Karma drama sahnede bir oyun yaptık. Bu sene tiyatro yok ama sahneyi seviyorum iyi bir oyun gelirse seve seve oynarım. Harmanlamak ve yorulmak için oyuncuların tiyatro yapması gerektiğini düşünüyorum.
Takip ettiğiniz bir dizi var mı?
Fırsat buldukça Siyah-Beyaz Aşk’ı kaçırmıyorum. Onun dışında özellikle takip ettiğim bir iş yok. Fikir edinmek için bakarım hepsiyle ilgili bir bilgim var. İlk bölümleri mutlaka izlerim meslek hastalığı. Yabancı dizi çok seyrederim. Eğitimi sinema üzerine aldığım için vizyondaki filmleri kaçırmamaya çalışırım.
Nasıl bir dizi projesinde yer almak istersiniz?
Ne İstediğini bilen projesine sahip ve hakim insanlarla çalışmak isterim. Hikayeler yaşatılır, yaşatacak insanların o hikayeye ne kadar tutkuyla bağlı oldukları benim için önemli. Projeden önce proje yapan insanlar ve onların bakış açılarını değerlendiririm.
Stresli zamanlarınızda kendinizi nasıl rahatlatırsınız?
Önce dua ederim. Her şey gibi bu da geçecek derim eskiden stres beni yönetirdi artık ben stresin benim yolumda bir kapı olduğunu düşünüyorum. Üç sene gibi bir süredir meditasyon teknikleri ile ilgileniyorum. Spora gidiyorum deliler gibi koşuyorum ve hareket ediyorum.

Haberin Devamı