Gazete Vatan Logo

Oyuncular diz çöktü Pence maçı terk etti

ABD’de Başkan Yardımcısı Pence, memleketi Indiana’da oynanan futbol karşılaşmasında, bazı oyuncuların siyahlara yönelik ayrımcılığı protesto için ulusal marşın okunması sırasında diz çökmeleri üzerine stadı terk etti

Oyuncular diz çöktü Pence maçı terk etti

ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence, memleketi Indiana’da, Indianapolis Colts ile San Francisco 49ers’in Amerikan futbolu karşılaşmasında, San Francisco 49ers takımı oyuncularının milli marş çalındığı sırada diz çökmesi üzerine stadyumu terk etti.

Pence konuyla ilgili önce sosyal medya hesabından, ardından da yazılı bir açıklama yaptı. Pence yazılı açıklamasında, “Colts maçını terk ettim çünkü Başkan (Donald) Trump ve ben askerimize, bayrağımıza ve milli marşımıza saygısızlık yapılan hiçbir etkinliği onurlandırmayacağız. Bu kadar çok Amerikalının ulusumuza cesaret, kararlılık ve bağlılıkları ile ilham verdiği bu zamanlarda bayrağımızı ve bizi birleştiren her şeyi her zaman olduğundan daha çok yüceltmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Pence, Twitter hesabından da herkesin fikrinin kendisini bağladığını dile getirerek, “Ulusal Futbol Ligi (NFL) oyuncularından, bayrağımıza ve ulusal marşımıza saygı göstermelerini istemenin çok fazla bir şey olduğunu sanmıyorum” paylaşımında bulundu.

Başkan Donald Trump da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Başkan Yardımcısı Pence’e herhangi bir oyuncu diz çökerek ülkemize saygısızlık ederse stadyumu terk etmesini ben söyledim. Onunla ve eşi Karen’le gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. Ulusal Futbol Ligi (NFL) oyuncuları, son dönemde artan siyahlara yönelik ayrımcılığı protesto için ulusal marş çalınırken diz çökmeye başlamıştı. Başkan Trump’ın protestocuların ligten atılması gerektiği yönündeki açıklamaları üzerine protestoya daha fazla oyuncu katılmaya başlamıştı.

Haberin Devamı