Gazete Vatan Logo

Oyuncu olmak cesaret gerektiriyor

Savaşcı dizisinde canlandırdığı Yıldız rolüyle dikkat çeken Zeynep Elçin oyuncu olmasını mucize olarak yorumluyor ve “Bu yere gelene kadar çok zorlandım. Ama asla pes etmedim ve başardım” diyor.

Oyuncu olmak cesaret gerektiriyor

9 yıldan beri bu meslek için çabalıyorsunuz. Şimdilerde Oyunculuk nasıl gidiyor?

Çok güzel gidiyor. 27 yaş dönemim tam hedeflediğim gibi gidiyor. Kariyerim ve gittiğim yol konusunda çok fazla kararsızlığım vardı. Ama şuan ilginç bir şekilde daha sabırlıyım. Emeklerimin karşılığını sakince bekleyebiliyorum. Mesela bu Savaşçı dizisinden sonra ara verip yurt dışına eğitime gitmek istiyorum.

Bu hedeflediğiniz yere gelmek sizi ne kadar zorladı?

Çok zorladı çünkü hiç doğru yönlendirilmedim. Bu yüzden çok zaman kaybettim. Bundan sonraki arzum doğru bir şekilde yönlendirilmek. Oyunculukta en dikkat edilmesi gereken şey ilk başta bu olmalı. Bunu ben tecrübeyle edindim oyuncu olmak isteyenlere tavsiyem kendilerine zaman kaybettirmeyecek kişilerle çalışmaları.

Kaybettiğiniz zaman nasıl hissettirdi?

Aslında kendimi daha güçlü hissediyorum. Nasıl davranacağımı ve nerede nasıl duracağımı çok iyi biliyorum. Bazen bu süreç keşke beş yıl önce başlasaydı ben daha iyi bir yerde olabilirdim diyorum. Ama kimseyle kendimi kıyaslayıp, kendime zulüm etmiyorum.

Haberin Devamı

Oyunculuğa nasıl başladınız?

Televizyon izlemeye ve anlamaya başladığım ilk andan itibaren o televizyonda olmak istiyordum. Ekranda izlediklerimi ayna karşısında yapıyordum. Seyircim olmasa da izlendiğimi düşünüp bundan zevk alıyordum. Ve 15 yaşımda hayalimin oyunculuk olduğuna karar verdim. Gaziantep’te büyüdüğüm için orada belediyenin tiyatro gruplarına katıldım ve bu işe başladım. Son üç yıldır bu mucize gerçekleşti ve oyuncu oldum.

Ailem oyuncu olmama başta karşı çıktı ama şimdi en büyük destekçim oldular

Oyunculuk için evden mi kaçtınız?
Bu hakkımda bilinen büyük bir yanlış Gaziantepli muhafazakar bir ailede büyüdüm. Kültürümüz çok korumacıdır bu yüzden bütün akrabalarım, ailem oyuncu olmama karşı çıktı. Çünkü bilmedikleri bir iş ve ortamdı. Başıma bir şey gelmesinden çok korkuyorlardı. Oyuncu olmamdansa onlar bankacı olmamı istedi. Ama her şeye rağmen bu işten vazgeçmeyeceğimi anladıklarındaysa en büyük destekçim oldular. Özellikle annem en çok destekleyen kişi. Yani oyunculuk için evden kaçmadım sadece, İktisat Fakültesi’nde okurken üniversiteyi yarıda bıraktım İstanbul’a geldim kendime yeni bir hayat kurdum.
Size göre oyunculuk nasıl bir şey?
Hem deli işi, hem cesaret işi. Bu bir tutku ve aşk işi. Oyunculuğu gözümde çok büyütüyorum.
Tanınır olmak nasılmış?
Gururum okşanıyor. Birilerinin beni tanıması, konuşması, beğenmesi mutlu ediyor.

Haberin Devamı