Gazete Vatan Logo

Oyuncu her role ayak uydurabilmeli

Darısı Başımıza dizisinde sürekli pot kıran saf kız Sevtap’ı canlandıran Gizem Ergün, “Moda trendlerini yakından takip ediyorum. Vintage tarz kıyafetler seviyorum” diyor.

Oyuncu her role ayak uydurabilmeli

Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı?

Ana okulunda tiyatro dersimiz vardı. O zamanlar başladı. Oradaki hocam devam etmem gerektiğini söyledi. İlkokul ve ortaokulda da devam ettim dışarıdan kurslara. Uzun bir kurs geçmişim var. Çok merakım vardı. Üniversitede de artık bunun bölümünü okumalıyım dedim. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümünü kazandım. Bu sene mezun oldum okuldan. Çocukken büyüyünce ne olacaksın diye sorduklarında hep oyuncu cevabını verirdim.

Darısı Başımıza’dan bahseder misiniz biraz? Nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz ?

Bu zaman kadar içinde olduğum en keyifli proje diyebilirim. Sete gider gibi gitmiyorum. O kadar keyifli geliyor ki çalıştığımı unutuyorum bazen. Kendi dışımda farklı bir şeyler yapmaya çalışıyorum. İnsanlar izlerken Gizem’i görmesinler istiyorum. Hakkaten Sevtap’ı görsünler istiyorum. Sevtap orta sınıf bir ailenin çocuğu. Etrafındaki üst sınıf ailelerin çocukularına özeniyor ama bunu çok saf ve iyi niyetli olarak yapıyor. Biraz boşboğaz. Olup olmayacak yerlerde bir şeyler söyleyen biri. Ailesiyle çok iyi geçiniyor. Annesi çok zeki bir kadın ama Sevtap o kadar zeki değil. Saf ve sevgi dolu biri.

Haberin Devamı

Kuralsız bir oyuncuyum

Gizem ve Sevtap’ta aynı olan neler var sizce?

Bence hiç yok. Tamamen ters. Ben daha sakin, az konuşan biriyimdir. Bir şey söylemeden önce uzun uzun düşünürüm. Ama Sevtap, daha çok fütursuz ve şuursuz biri diyebilirim.

Oyunculuktan başka neler yapıyorsunuz?

Dans ediyorum. Okulla birlikte devam etti konservatuar boyunca. 4-5 sene boyunca keman çaldım.

Oyunculuğun bir kötü yanı da stres. Siz setlerde ki bu stresi nasıl aşıyorsunuz?

Aslında stresli olan pek bir şeyle karşılaşmadık henüz. Bazen uzun süreler beklemek stresli olabiliyor. Az vaktimiz oluyor ve çok işimiz oluyor. Onları yetiştirirken strese girebiliyor insan. Yine oradaki insanlarla konuşarak, paylaşarak bu stresi atıyorum.

Oyunculuk kurallarınız neler?

Konservatuar kökenli olduğum için biraz daha kuralsızım. Ben sadece bunu oynarım, böyle yaparım diyemem. Bence zaten bir oyuncunun yelpazesi geniş olmalı, her role ayak uydurabilmeli.

Haberin Devamı

Güzellik rutinleriniz neler?

Set süreklü makyaj yapılan bir alan. Setten çıkarken bazen cildi temizlemek çok önemli. Nemlendirmek çok önemli. Temizlik, nemlendirme ve güneşten koruma çok önemli.

Trendleri yakından takip ediyorum

Modaya karşı ilginiz nasıl?

Trendleri yakından takip ediyorum. Yeni çıkan koleksiyonlarda trend olan parçalardan bir iki tane alıp kenara iliştiriyorum. Daha çok vintage tarz kıyafetler seviyorum.

Alışveriş tutkunumusunuz?

Tutkulu diyemem ama severim. Aşırı alıp harcayan biri değilim. Daha sistemli yaparım alışverişi.

Moda Türkiye’de olması gerektiği gibi mi sizce?

Şöyle dezavantajı var: özellikle blu çağından ileriki çağa geçiş döneminde. rahat olmayan, vücudu sıkan şeyleri giyiliyor. Ama kendimizi iyi hissettirecek ve içinde rahat olmamızı sağlayacak bir şeyler giymek çok daha iyi.

Moda kendine yakışanı giymesi mi yoksa çağa uymak mıdır?

Bence ikisi birlikte. Hem trendlerden bir şeyler alıyoruz hemde kendimizi rahat hissedeceğimiz şeyler giyiyoruz.

Haberin Devamı