Gazete Vatan Logo

Oyun dünyasında da 4.0 devrimi oluyor

Çocuklara 120’nin üzerinde mesleği deneyimleterek ileride seçim yapma özgürlüğü sunan KidZania, teknolojik değişime ayak uydurabilmek için KidZania 4.0 adı verilen bir yeniliği hayata geçiriyor. Gelecek yıldan itibaren çocuklara yeni rol yapma oyunları, geleceğin şirket konseptleri ile sunulacak

Oyun dünyasında da 4.0 devrimi oluyor

Dünya genelinde 5 kıtada açtığı ‘Metropolis’leri ile 24 farklı şehirde çocukları hayallerindeki mesleklerle buluşturan KidZania, 2019’da 20’nci yılını kutlamaya hazırlanıyor. Çocukluk deneyimini 120’nin üzerinde meslek ve rol oyunu ile zenginleştiren KidZania’nın 19 yıllık yolculuğunu, vizyonunu ve Türkiye pazarına girişini ve 20’nci yıl hedeflerini KidZania Genel Direktörü Hernan Barbieri anlattı.

‘Çocuklara ilham verdik’

KidZania, aradan geçen 19 yılda köklü bir konsept kurguladı ve küresel bir güven kazandı. Barbieri’ye göre, bunun arkasında yatan neden kuruluştan bu yana yenilikçi bir anlayışla hareket edilmesi. Berbieri, “Büyüdüğünde önemli biri olmayı ve heyecan verici işler başarmayı hayal eden tüm dünya çocuklarının rüyası üstüne kurulu bir sistemimiz var. Bizim amacımız bu rüyaları evrensel çocukluk deneyimi ve rol oyunu ile beslemek” diyor. Çocuklara ilham veren etkileşimli bir alan kurguladıklarını söyleyen Barbieri, “Bir çocuğun yaratıcı şeyler yapmaya, keşfetmeye ve işbirliğine duyduğu doğal arzudan ilham alan KidZania’da eğlence ve öğrenme eşit ağırlıktadır. Bu da KidZania’yı bugün dünya üzerindeki en ilerici aile eğlencelerinden biri yapıyor” dedi.

Haberin Devamı

2019 dönüm yılı olacak

Geçen 19 yıl boyunca dünyanın farklı bölgelerindeki 19 ülkeden çocuklarla KidZania konseptini paylaşabildiği bir yolculuk yaşadığını belirten Barbieri, KidZania’nın geçmişten bu güne kadar oturmuş bir konseptle hareket ettiğini ve bundan sonra da hedeflerinin büyük olduğunu belirtti.

Barbieri’ye göre 2019 yılı KidZania için bir dönüm yılı olacak. Çünkü şirket, Birleşik Devletler’in ilk KidZania Metropolis’ini, Dallas, Teksas’ta açıyor. Fakat 20’nci yıl yenilikleri sadece yeni pazarlara girmekle sınırlı değil. Metropolisler’de de bir çok proje üretilmesi gündemde. KidZania 4.0 adı verilen bir grup yenilik üzerinde çalıştıklarını belirten Barbieri, “Yeni rol yapma oyunlarının geliştirilmesi, erken çocuk gelişim alanı ve teknolojik yenilikler üzerinde çalışıyoruz. Hedefimiz gelecekte şirket konseptini en iyiye ulaştırmak, hitap ettiğimiz kitleyi genişletmek ve tüm ziyaretçilerin deneyimlerini zenginleştirmek.”

Haberin Devamı

AKKÖK BİZİM İÇİN İDEAL PARNTER OLDU

Türkiye pazarına girerken benzer araştırmalar yaparak hareket ettiklerini belirten Hernan Barbieri, “Hayalimiz mümkün olduğunca çok çocuğu KidZania ile buluşturmak. İstanbul da Avrupa ve Asya arasındaki stratejik konumu nedeniyle anahtar bir pazar. Akkök Holding bizim için ideal bir partner oldu” dedi.