Gazete Vatan Logo

Oyun başlıyor

Rönesans Fuarcılık tarafından düzenlenen GameX 2015 bu yıl kapılarını 10’uncu kez açacak. Fuarda 4 gün boyunca dünyayı peşinden sürükleyen birçok dijital oyunun Türkiye prömiyerleri yapılacak.

Oyun başlıyor

Rönesans Fuarcılık tarafından düzenlenen GameX 2015 kapılarını 10’ncu kez açacak. 17 Aralık’ta başlayıp 20 Aralık’ta sona erecek fuarda 4 gün dünyayı peşinden sürükleyen birçok dijital oyunun Türkiye lansmanı yapılacak. Fuar Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İlk ve tek oldu

Rönesans Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı H. İsmet Göksel, “Türkiye’nin ilk ve tek dijital eğlence ve oyun fuarı olma özelliğini taşıyan fuarı geçen 10 yıl içinde 1 milyonu aşkın kişi ziyaret etti. Bu yıl da fuarda, yerli ve yabancı firmalar, teknolojik yeniliklerini sergilerken, oyun tutkunları dijital oyunların yanında ödüllü turnuvalar ile de keyifli saatler yaşayacaklar. Her geçen yıl GameX fuarına katılan uluslararası firma sayısı artıyor. GameX 2015’te 100’ün üzerinde yerli ve yabancı firmayı ağırlayacağız” dedi. Dünyada ve Türkiye’de dijital eğlence ve oyun sektörünün büyüklüğüne değinen Göksel, “Bugün dijital eğlence ve oyun sektörü 115 milyar dolara yaklaşan ekonomik büyüklüğü ile dünyanın önemli sektörlerinden biri haline gelmiştir. Özellikle son yıllarda Türkiye’de bu alanda yatırım yapan firma sayısı büyük artış gösterdi. Farklı dijital dallarda faaliyet gösteren firmalar da dijital oyun piyasasına yöneldiler. Böylelikle Türkiye’de yarım milyar dolara yaklaşan bir pazar büyüklüğü elde edildi” diye konuştu.

Haberin Devamı

En yeni oyunlar

GameX’in Balkanlar’dan Ortadoğu’ya uzanan coğrafyanın ilk ve tek uluslararası fuarı olduğuna da dikkat çeken Göksel, şöyle devam etti: “Bölgesinin olduğu kadar dünyanın da önemli fuarlar arasında yerini alan GameX’in en önemli özelliklerinden biri en son yeniliklerin anında fuara yansıması. Bu yıl yine en yeni oyunlar ile birlikte ödüllü e-spor turnuvaları ve cosplay yarışmaları olacak. Fuarı ziyaret etmek isteyenler ücretsiz e-davetiyeleri www.gamex.com.tr’den alabilecek.”