Gazete Vatan Logo

ÖYP 2012 yılı ilk yerleştirmeleri yapıldı!

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında, kadrolardan 2 bin 272’sinin yerleştirmesinin otomatik yapıldığını, geri kalan araştırma görevlisi kadrolarının da sonbaharda ilan edilerek 4 bin sayısının tamamlanacağını bildirdi.

ÖYP 2012 yılı ilk yerleştirme sonuçları, Yükseköğretim Kurulu’nda Çetinsaya’nın katılımıyla düzenlenen toplantıda açıklandı.

Çetinsaya, burada yaptığı konuşmada, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı’nın Türkiye’nin yarınları için çok önemli olduğunu söyledi.

ÖYP’nin, 2023 hedefleri bakımından, Türkiye’nin nitelikli insan gücünü, öğretim üyesi ihtiyacını karşılaması planlanan bir program olduğunu belirten Çetinsaya, akademik bilim insanlarını yetiştirecek programda bu yıl için 4 bin
kadro bulunduğunu ifade etti.

”Bugün, burada bunun ilk aşamasını gerçekleştireceğiz” diyen Çetinsaya, üniversitelerden gelen talepler sonucunda tahsis edilen kadroların 2 bin 272’sinin otomatik yapılacağını bildirdi.

ÖYP sürecine katılan asistan, öğrenci ve üniversitelerin yöneticilerinden gelen tekliflere bağlı olarak programın usul ve esaslarını tekrar gözden geçirdiklerini, bu konuda çalıştaylar yaptıklarını ve yeni bir usul ve esas ihdas ettiklerini dile getiren Çetinsaya, ”Nitekim bu, gözden geçirilmiş usul ve esaslarla yapılacaktır” dedi.

Çetinsaya, ”Bu kadrolar için 41 bin 355 adayın tercih yaptığını görüyoruz. 2012 yılı için geri kalan araştırma görevlisi kadroları da bu sonbaharda ilan edilecek ve böylece 4 bin sayısı tamamlanacaktır. Türk üniversite ve yükseköğretim sistemi ile ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Çetinsaya, konuşmasının ardından otomatik olarak yerleştirme işlemlerini başlatacak tuşa bastı.

Haberin Devamı