Gazete Vatan Logo

Öyle bir yerde yakalandı ki!

Tacizci adam, Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı...

ANTALYA’daki bir camide ilköğretim okulu öğrencisi 11 yaşındaki kız çocuğu G.K.’yi taciz ederken, imam tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenen 11 çocuklu 83 yaşındaki Mehmet Akdemir, Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Davaya konu olay geçen yıl ekim ayında Güneş Mahallesi’ndeki Hacı Nene Camii içinde meydana geldi. Caminin yakınındaki ilköğretim okulunda okuyan G.K., birkaç öğrenci arkadaşı ile cami içinde bulunan sebilden su içmeye geldi. Cami imamı Ömer Ersoy, daha önceden çocukları takip etmesinden şüphelendiği Mehmet Aydemir’in de çocukların ardından camiye girdiğini görünce, cemaatten Nurettin Engüdaroğlu ile gizlice takip etmeye başladı. İmam Ersoy, cep telefonu ile yaşlı adamın erkek çocukları camiden gönderdikten sonra G.K.’nin elinden tutarak dudaklarından öpmesini, arkasına geçmesini, cinsel organına ve göğüslerine dokunmasını görüntüledi.

ÇOCUK BAĞIRINCA ORTAYA ÇIKIP YAKALADILAR

Çocuğun Aydemir’in elinden kurtulmaya çalışması ve "Bırak beni" diye bağırmasının ardından İmam Ersoy ve yanında bulunan Engüdaroğlu camiye girerek, tacizciyi yakalayıp polise teslim etti. Çektikleri görüntüleri de polise teslim eden İmam Ömer Ersoy, "Daha önce de yapıyormuş. Cami temizliğine gelen kadınlar bu olayı görmüş" dedi.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞ

Polis cami temizliğini yapan N.T. ve N.S. adlı kadınların da ifadesine başvurdu. Her iki kadın da yaşlı adamın daha önce de aynı kız çocuğunu elinden tutup caminin ikinci katına çıkarmaya çalıştığını belirterek, "Bize ’Siz ne zaman gideceksiniz’ diye sordu. Biz de akşama kadar camiyi temizleyeceğimizi söyledik. Şüphelendik ve ’Sen ne yapıyorsun’ diye sorduğumuzda ’Bu çocuk yukarda oturacak’ dedi. Çocuğun ’Bu amca bana para verecek’ demesi üzerine şüphemiz arttı. Daha sonra her ikisi de camiden çıktılar" dedi. Tutuklanan Mehmet Aydemir ise "Bu çocuklar yanıma gelir ve sarılırlar. Ben de öperim ama asla taciz amaçlı değil" dedi.

Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıkan Mehmet Aydemir, ’cinsel taciz’ suçundan 2.5 yıl, ’Cinsel amaçlı çocuğun hürriyetini kısıtlama’ suçundan ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Başkanı Faris Özsoy, dosyanın Yargıtay aşaması nedeniyle sanığın tahliye edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı