Gazete Vatan Logo

Öyle bir rekor kırdı ki!

“Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinin yükselişi sürüyor, 53.6 ile kendin izlenme rekorunu kırdı

Dizi, son bölümünde yüzde 53.6 izlenme payıyla kendi rekorunu kırdı.

Kanal D’nin en iddialı yapımlarından ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ salı akşamı yayınlanan bölümüyle reyting sıralamasında rekor kırdı. Mete’nin (Aras Bulut İynemli) evin her köşesine benzin dökerek babası (Erkan Petekkaya) ve kendisini alevler içinde bıraktığı, bu dehşeti izlemeye dayanamayan Cemile’nin (Ayça Bingöl) de kendini cayır cayır yanan evin içine attığı 14. bölüm büyük ilgi gördü. Dizi A/B grubunda yüzde 21.8 reyting ve yüzde 53.6 izlenme payı, Tüm Kişiler’de yüzde 21.5 reyting ve yüzde 48.5 izlenme payı gün biricisi oldu. FB.- Bucaspor maçına rağmen bazı sahnelerde AB’de 69,5 Tüm Kişiler’de 65 izlenme payına ulaşan dizi televizyon tarihinde kırılan bir çok rekoru da egale etti.



‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ ayrıca Türk televizyon tarihine imza atmış Binbir Gece dizisinin final bölümünün AB grubundaki 42.0’lik ve toplamdaki 33.6’lık izlenme oranını ve Aliye dizisinin finalinin AB grubundaki 50.9’luk ve toplamdaki 40.5’lik izlenme payını da geçti. ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisinin başrollerinde Erkan Petekkaya, Ayça Bingöl, Wilma Elles, Yıldız Çağrı Atiksoy, Aras Bulut İynemli, Meral Çetinkaya ve Mete Horozoğlu oynuyor.

Maket ev yandı

Dizinin önceki akşam yayınlanan bölümünde sosyal medyada da tam bir patlama yaşandı. Öyle ki, “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” için Ekşi Sözlük’te tam 261 sayfa açılırken, twitter’da da yayın anında atılan twett sayısı 1700’leri geçti.
Zeyrek’te dizinin çekimi yapılan mahalle Unesco’nun koruması altında. Çekimlere başlmadan önce İBB KUDEB (Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu) ile birlikte ev restore edildi. Çalışılan mekan 2. derece tarihi eser olduğu için 4 + Çelik firması tarafından evin birebir aynısı inşaa edilip yakıldı. Yangın sahnelerinin tamamı kurulan bu fasatta çekildi.

Haberin Devamı