Gazete Vatan Logo

Öykü’ye umut doğdu

Alanya’da kriterlere uygun bakılmadığı gerekçesiyle devlet tarafından koruyucu ailesinin elinden alınan Öykü’nün durumuyla ilgili görevlendirilen müfettişler, özel aile ile görüştü. Muhtar Yusuf Boz, “Görüşme aile açısından olumlu geçti. Çocuklarından ayırt etmeyen aileyi tebrik ettiler” dedi.

Öykü’ye umut doğdu

Alanya’da koruyucu ailesinin elinden alınan Öykü’nün durumunun araştırılması amacıyla görevlendirilen müfettişler, özel güvenlik görevlisi Ramazan Yavuz ve eşi Zahide Yavuz’un evlerine gelerek aile ile görüştü. Elikesik Mahallesindeki görüşme 3 saat sürdü. Bilgi veren Elikesik Mahallesi Muhtarı Yusuf Boz, “Görüşme aile açısından olumlu geçti. Yetkililer çok iyi niyetli davrandılar. Öykü’yü kendi çocuklarından ayırt etmeyen Yavuz ailesini tebrik ettiler ve ‘Umudunuzu kaybetmeyin’ dediler” diye konuştu.

Şu anda 8 yaşında olan Öykü’nün annesi Ayşe B. 2011’de kızını ücreti karşılığında bakması için 3 çocuklu Zahide Yavuz’un evine bırakmış, fakat anne 2 yılın ardından kaybolmuştu. Geçen aylarda denetime giden uzmanlar, aileye ‘koruyucu aile’ olma şartlarını yerine getiremediğini ifade etmiş ve Öykü Yavuz ailesinden alınarak Antalya’daki sevgi evine yerleştirilmişti. Yavuz çifti kızlarını yeniden almak için yetkililerden yardım istemişti.

Öykü’ye 6,5 yıldır bakan Ramazan Yavuz ise şunları söyledi: ‘’Öykü’yü bizden alıp götürdüler ve bu şartlarda geri vermenin çok zor olduğunu söylediler. Eğer Ankadara’dan yetkililer gelmeseydi ben Ankara’ya gidecektim. Ben ve eşim Öykü’yü çok seviyoruz. Onu kendi evlatlarımızdan ayırmıyoruz. Öykü’nün bizden başka kimsesi yok. Ne annesi ne babası var. O bana devletin emaneti.”

Haberin Devamı