Gazete Vatan Logo

Öykü Karayel kimdir?

Öykü Karayel güzelliği ve başarılı oyunculuğuyla dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. Bugün başlayacak olan Muhteşem İkili dizisinde başrol oyuncu olarak yer alan Öykü Karayel'in hayatına dair merak edilen bilgileri derledik.

Öykü Karayel kimdir?

Öykü Karayel güzel oyunculuğuyla gündemde çok konuşulan isimler arasında yer alıyor. Sarkıcı Can Bonomo ile hayatını birleştiren Öykü Karayel'in yaşı, eğitimi, kariyeri gibi soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

ÖYKÜ KARAYEL KİMDİR?

Öykü Karayel, 1990 yılında dünyaya geldi. Ezgi isminde tek yumurta ikizi olan Öykü Kareyel, Çemberlitaş Lisesi’nde öğrenimine devam ederken son sene Kenter Tiyatrosuna kaydoldu ve kariyerine bu yolda devam etmeye karar verdi. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Üniversitenin son yılında Tiyatro Krek’te, Berkun Oya’nın yazıp yönettiği ‘Güzel Şeyler Bizim Tarafta’ oyunundaki performansıyla başarılı bir çıkış yakalayarak Türkiye Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nden ve Sadri Alışık Sinema Tiyatro Ödülleri’nden ödülle döndü. Karayel, televizyon izleyicisinin karşısına ilk defa ‘Kuzey Güney’ dizisiyle çıktı. 2014 yılında Tiyatro İn tarafından sahnelenen ‘Katil Joe’ oyununda rol alan Karayel, 2015 yılında ‘Kara Para Aşk’, ardından da ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’in ilk sezonunda Dilruba karakteriyle yeniden televizyon izleyicileriyle buluştu. Zeki Demirkubuz imzalı ‘Bulantı’, sonrasında Savaşın insanların kaderleri üzerindeki etkilerini anlatan ‘Toz Pelin Esmer’in son filmi ‘İşe Yarar Bir Şey’ ile beyazperdede adından söz ettiren Karayel son olarak Kalp Atışı dizisinde genç beyin cerrahı Eylül karakterini canlandırdı. İki yıldır beraber olduğu Can Bonomo ile 11 Temmuz 2018 tarihinde evlendi.

Haberin Devamı