Gazete Vatan Logo

OYAK’tan üyelerine 4.1 milyar kâr payı

OYAK, 2016 yılı nema oranını yüzde 19.1, nema rakamını da 4.1 milyar TL olarak açıkladı. Varlıkları 64.5 milyar liraya ulaşan OYAK, bu yıl 3.7 milyar lira yatırım yapmayı planlıyor

OYAK’tan üyelerine 4.1 milyar kâr payı

Türkiye’nin en büyük mesleki emeklilik fonu olan OYAK’ın 57’nci Olağan Genel Kurulu Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın başkanlığında Ankara’da yapıldı. Genel Kurulda, 2016 yılı nema oranı yüzde 19.1, toplam dağıtıma esas kaynak rakamı da (nema) 4.1 milyar TL olarak açıklandı. OYAK’ın, üyelerine ait net varlık toplamı 25.3 milyar TL’ye, konsolide net varlık toplamı 64.5 milyar TL’ye ulaştı. OYAK, 2017’de toplam 3.7 milyar lira yatırım yapmayı hedeflediğini de açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, OYAK’ın güçlü şekilde yarınlara hazırlanması için hükümetin elinden gelen her türlü desteği verdiğini belirtti. Bakan Işık, şunları söyledi: “Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Zira ‘tamamlayıcı emeklilik sistemi’ dediğimiz OYAK’ı askerimiz için en önemli güvence unsurlarından biri olarak görüyoruz. Bu sistem, kâr-zarar temelli, iyi yönetildiğinde ve akıllı yatırımlar yapıldığında maaşlarından yapılan kesintilerin, kâr ve zarar ortaklığı çerçevesinde iade edildiği, bizim milli değerlerimize de çok uygun bir sistem. Faaliyet raporuna baktığımızda, 2016’da son derece başarılı bir senenin geçtiğini görüyoruz.”

Haberin Devamı

Ortak sorumluluk

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Tümgeneral Mehmet Taş da yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösterdikleri tüm grup şirketlerini geniş bir perspektif ile değerlendirdiklerini söyledi. Taş, “Katkısı olacağına inandığımız yeni stratejik işbirliği ve yatırımları araştırarak, ciddiyetle değerlendirerek, Türkiye’nin küresel büyüme gayreti içinde OYAK’ın önemli bir yer alacağına inanıyoruz. OYAK ve grup şirketlerimizi dünya çapında ve standartlarında kuruluşlar haline getirmek ülkemize karşı hepimizin ortak sorumluluğu ve görevidir” diye konuştu. 2016’da 4.7 milyar lira vergi ödediklerini belirten Taş, bu tutarın Türkiye’de ödenen toplam vergilerin yüzde 1.03’üne tekabül ettiğini de ifade etti.

OYAK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Savaş Erdem de OYAK’ın 2016 yılı finansal sonuçlarını aktardı. Erdem, grubun konsolide toplam varlığının 64.5 milyar TL’ye, konsolide hasılatının 25.7 milyar TL’ye ulaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Uluslararası oyuncu olacak

Üyelerinin tüm birikimlerini kârlılık, verimlilik ve kurumsal yatırım ilkelerine göre yönetme misyonuyla hareket ettiklerini ifade eden Süleymen Erdem, “Önümüzdeki 5 yıl içerisinde OYAK’ı sadece Türkiye’nin en güçlü kurumlarından biri değil, aynı zamanda uluslararası bir oyuncu yapmak için gece gündüz çalışacağız” dedi. Hem yönetim felsefesi, hem organizasyon, hem liyakat, hem de gerekli yatırımlar anlamında önemli kararlar aldıklarını anlatan Erdem, “Biz bir patron şirketi yönetmiyoruz; 305 bin Türk Silahlı Kuvvetleri üyesinin alın teriyle biriktirdikleri ve bize emanet etmiş oldukları değeri yönetiyoruz. Attığımız her adımda öncelikle üyelerimizi düşünüyoruz” diye konuştu.